Δολοφονία Εμμανουήλ: Ο «μποξέρ» παραμένει φυλακή - Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης

Κρήτη
Δολοφονία Εμμανουήλ: Ο «μποξέρ» παραμένει φυλακή - Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτό που ζητήθηκε, ήταν η αποφυλάκισή του μέχρι να γίνει η δίκη

Στη φυλακή παραμένει ο 25χρονος άνδρας, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την εμπλοκή του στην υπόθεση δολοφονίας του 39χρονου επιχειρηματία Ιάκωβου Εμμανουήλ, τον Ιανουάριο του 2017, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Η πλευρά του 25χρονου (σ.σ. πρόκειται για τον επονομαζόμενο «μποξέρ») ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών, προέβη νωρίτερα σήμερα σε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Με λίγα λόγια ζητήθηκε από το αρμόδιο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η αποφυλάκισή του μέχρι να γίνει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, ωστόσο, απορρίφθηκε "ως ανυποστήρικτη" κι έτσι ο 25χρονος θα συνεχίσει να βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός είχε προβεί σε αίτημα αποφυλάκισης και τον περασμένο Ιανουάριο, ωστόσο, και τότε το αίτημά του είχε απορριφθεί.

Ο νεαρός είναι ένας από τους τρεις άνδρες που έχουν κριθεί ένοχοι από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την επίμαχη υπόθεση.

Εκτός από τον 25χρονο, ένας 27χρονος άνδρας, αλλά και ο 36χρονος συνέταιρος του αείμνηστου Εμμανουήλ έχουν επίσης κριθεί ένοχοι σε πρώτο βαθμό: Αμφότεροι καταδικάστηκαν σε ποινή ισόβιας κάθειρξης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον Ιούνιο του 2018.

Τα ίχνη του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ (πατέρα ενός ανήλικου παιδιού) χάθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου του 2017.

Το άψυχο σώμα του βρέθηκε τελικά πέντε μέρες μετά την εξαφάνισή του, σε περιοχή της Ροδιάς Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News