Με «σκάνερ» ξετρυπώνουν χρυσαφικά και μετρητά

Ηράκλειο
Με «σκάνερ» ξετρυπώνουν χρυσαφικά και μετρητά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο «κόλπο» και ντόπιοι στον Άγιο Σίλα

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Αγίου Σίλα Ηρακλείου, λόγω των απανωτών κρουσμάτων διαρρήξεων οικιών της ευρύτερης περιοχής, στις οποίες έχουν επιδοθεί επιτήδειοι: Πλήθος ντόπιων μίλησαν με εμφανή ανησυχία αλλά και αγανάκτηση στην κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV”, κάνοντας λόγο - μεταξύ άλλων - για χρήση εκ μέρους των δραστών ειδικών “σκάνερ” εντοπισμού χρυσαφικών ή χαρτονομισμάτων.

Όπως ανέφεραν μιλώντας στην “ΚΡΗΤΗ TV”, οι θρασύτατοι διαρρήκτες δε διστάζουν να “σαρώνουν” σπίτια τόσο στον Άγιο Σίλα, όσο και στον οικισμό του Κάμπου, ακόμη και... μέρα μεσημέρι! Για τον σκοπό αυτό, μάλιστα, οι δράστες φέρονται να χρησιμοποιούν ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης χαρτονομισμάτων, χρυσαφικών και λοιπών τιμαλφών. Εξάλλου, δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της περιοχής που κάνουν λόγο για σπείρα που δρα οργανωμένα χτυπώντας με “χειρουργική ακρίβεια” σπίτια και επιχειρήσεις σε Κάμπο και Άγιο Σίλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες δε “βάζουν στο μάτι” μόνο χρήματα ή χρυσαφικά, αφού φέρονται να αρπάζουν... τα πάντα, ακόμη και γεωργικά μηχανήματα και λάδι.

«Πήραν τα χρυσαφικά όλα και μετρητά 1.000 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά στην “ΚΡΗΤΗ TV” κάτοικος της περιοχής. «Στον Κάμπο του Αγίου Σίλα τα έχουνε διαρρήξει όλα τα σπίτια. Και δύο και τρεις φορές...», καταγγέλλει συντοπίτης του.

Άλλος ντόπιος ανέφερε ότι του έκλεψαν «δύο βαρέλια 200άρια λάδι, δύο αλυσοπρίονα και τρεις καινούργιες βέργες ραβδίσματος» μέσα από την αποθήκη του.

«Πήγαν από το νεκροταφείο και πήραν ένα ντουλαπάκι αλουμινένιο που είχα κάνει εγώ για να βάλω τα καντήλια», πρόσθεσε με νόημα άλλος κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Σίλα. Έτερος ντόπιος ανέφερε ότι του “σήκωσαν” όλο το σπίτι, με αποτέλεσμα το παιδί του να έχει υποστεί σοκ για αρκετές ημέρες! «Από πληροφορίες της Αστυνομίας λένε ότι λειτουργούν με ανιχνευτές μετάλλων», είπε στην “ΚΡΗΤΗ TV” άλλος ντόπιος, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «πιθανώς είναι στη μέση και ενεχυροδανειστές».

Στο «κόλπο» και ντόπιοι

Αξίζει να τονιστεί ότι δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι της περιοχής που εκτιμούν ότι στο «κόλπο» είναι μπλεγμένοι και ντόπιοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν ρόλο «συνεργού-πληροφοριοδότη», συγκεντρώνοντας στοιχεία για το οικονομικό προφίλ των συντοπιτών τους!

«Έχουν κάποιους που κάνουν τα τσιράκια τους και παρακολουθούν τα σπίτια», είπε με νόημα κάτοικος της περιοχής, ενώ άλλος ντόπιος υποστήριξε ότι «99,9% είναι και κάποιος ντόπιος».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην “ΚΡΗΤΗ TV” κάτοικοι της περιοχής, έχοντας συνεργό κάποιο ντόπιο, οι δράστες γνωρίζουν πότε οι ένοικοι απουσιάζουν από τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα να χτυπούν... ανενόχλητοι και να διαφεύγουν ταχύτατα, χωρίς να αφήνουν πίσω τους ίχνη.

Πάντως, οι κάτοικοι του Κάμπου και του Αγίου Σίλα ζήτησαν να ενταθούν τα μέτρα αστυνόμευσης στην περιοχή, καθώς νιώθουν απροστάτευτοι απέναντι στους διαρρήκτες. Αυτός είναι, εξάλλου, και ο λόγος που κάποιοι εξ αυτών εμφανίζονται αποφασισμένοι να πάρουν «τον νόμο στα χέρια τους» για να προστατέψουν τις περιουσίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν ομάδα ντόπιων πραγματοποιούσε περιπολίες στην περιοχή, προκειμένου να προστατευτεί από τους διαρρήκτες.

«Παλιά που είχαμε στον Προφήτη Ηλία τον αστυνομικό σταθμό δε γίνονταν τόσο συχνά...», ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Σίλα.

«Καλό είναι να έχουμε περιπολίες και εντατικούς ελέγχους από την ΕΛ.ΑΣ.», συμπλήρωσε έτερος ντόπιος. «Παλιά κοιμόμασταν με ανοικτές πόρτες. Τώρα...», πρόσθεσε, κλείνοντας, άλλος χωριανός που μίλησε στην “ΚΡΗΤΗ TV”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News