Αποκαλυπτικός ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκπομπή «Αντιθέσεις»

Ηράκλειο
Αποκαλυπτικός ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκπομπή «Αντιθέσεις»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είπε για Novartis και συμφωνία των Πρεσπών

Μια σειρά από μεγάλα ερωτήματα στον πρώην πρωθυπουργό κ. Τσίπρα έθεσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη για την εκπομπή “Αντιθέσεις” της “ΚΡΗΤΗ TV”. Παράλληλα όμως, μίλησε για τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας και το πώς το υπουργείο και η κυβέρνηση σκέφτονται να τα επιλύσουν.

«Έχω μερικά ερωτήματα να κάνω στον κ. Τσίπρα: Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι εξαιτίας της πολιτικής του η Ελλάδα επιβαρύνθηκε με 100 δισ. ευρώ από εκείνο το τραγικό πρώτο 6μηνο; Οι πάντες λένε ότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι επίσης αλήθεια ή ψέματα ότι εκείνος επέλεξε πολύ συνειδητά να βαρύνει με υπέρμετρη φορολόγηση τους πάντες στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως τη μεσαία τάξη; Όπως ο υπουργός Οικονομικών τότε, ο κ. Τσακαλώτος, σε μια στιγμή ειλικρίνειας είχε πει ότι αυτή ήταν μια ταξική τους επιλογή. Είναι αλήθεια ή ψέματα οι συνεχείς παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στους θεσμούς και ιδιαίτερα στον θεσμό της δικαιοσύνης; Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι επέλεξαν πολύ συνειδητά, την επομένη ενός πολύ μεγάλου συλλαλητηρίου στην Αθήνα για τη Μακεδονία μας, να πουν ότι η υπόθεση Νοvartis είναι ένα σκάνδαλο και να “κρεμάσουν” δέκα ανθρώπους “στα μανταλάκια”; Ανθρώπους που αποδείχτηκε ότι δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα και ότι υπήρξαν πολιτικοί στόχοι της προηγούμενης κυβέρνησης», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας πως «το πραγματικό σκάνδαλο είναι αυτό που μεθόδευσε η προηγούμενη κυβέρνηση σε βάρος αυτών των ανθρώπων και σε βάρος στην πραγματικότητα στελεχών της Ν.Δ., του ΚΙΝ.ΑΛ. και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, του κ. Στουρνάρα».

Σε ερώτηση αν είναι υπέρ στο να συσταθεί μια προανακριτική επιτροπή για το τι συνέβη το πρώτο εξάμηνο, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε πως «η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων θέλει να μάθει την αλήθεια σε όλα και η αλήθεια πρέπει να γίνει γνωστή στον ελληνικό λαό. Δεν είναι σκοπός του πρωθυπουργού, ούτε της κυβερνητικής πλειοψηφίας το να στήσουμε μια βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών. Όμως επιμένω, ως στέλεχος της κυβερνητικής παράταξης αλλά και ως πολίτης, στο ότι οφείλουμε να μάθουμε την αλήθεια».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο υπουργός υπογράμμισε πως «ο κ. Τσίπρας την υπέγραψε και την αντάλλαξε με διευκολύνσεις σε άλλους τομείς. Επιτάχυνε μια συμφωνία για την οποία η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε κανένα απολύτως λόγο να βιάζεται να την κλείσει».

Προσλήψεις

Αναφορικά με τον χώρο του Δημοσίου και με τον Γιώργο Σαχίνη να ρωτά τον υπουργό αν το υπουργείο έχει ένα πλάνο σχετικά με τις ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε ότι «έχει ήδη ανακοινωθεί μια σειρά προσλήψεων που εξελίσσονται κανονικά μέχρι το τέλος του χρόνου, και η οποία αφορά σε 1.500 ειδικούς φρουρούς, αστυνομικούς που θα προσληφθούν για να υπάρχει το αίσθημα της ασφάλειας, για 4.500 προσωπικό στην Ειδική Αγωγή που τη θεωρούμε απόλυτη προτεραιότητα, όπως και για ένα σημαντικό αριθμό - περί τις 2.500 - γιατρών και υγειονομικού προσωπικού, κάτι το οποίο έχει οργανώσει ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, οι οποίες είναι επίσης πολύ απαραίτητες».

Ξενάγηση στην “ΚΡΗΤΗ TV”

Ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, βρέθηκε στο νησί μας στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 76 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Βιάννου. Συνοδευόμενος από τοπικά στελέχη του κόμματος, επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου από τον διευθυντή ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV” κ. Γιώργο Σαχίνη, καθώς και τη δημοσιογράφο Νικολέτα Σφακιανάκη.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

«Θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας»

Συνεχίζοντας τη συνέντευξη, η συζήτηση προχώρησε στα όσα συμβαίνουν με τη γειτονική μας Τουρκία και στο αν ανησυχεί το υπουργείο απέναντι σε όλα αυτά, οπότε και τέθηκε το πολύ καίριο ερώτημα «γιατί μένει σε χαμηλή ένταση η όποια συζήτηση στην Ελλάδα γύρω από τη συμπεριφορά της Τουρκίας;», με τον υπουργό Εσωτερικών να απαντά λέγοντας ότι «παρακολουθούμε πάντα με πολύ μεγάλη προσοχή, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα τις κινήσεις της γειτονικής χώρας. Έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι θέλουμε σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, οι οποίες να στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και στη διεθνή νομιμότητα. Νομίζω πως δεν πρέπει να υπάρχει κανένας που να αμφιβάλει ότι οποιαδήποτε παραβίαση αυτού του δικαίου, όπως επίσης οποιαδήποτε προσπάθεια παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας δεν πρόκειται να μείνουν αναπάντητες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News