Ηράκλειο

Ευρωπαϊκό σχολείο: Χωρίς δασκάλους και αγγλόφωνο τμήμα!

Ανησυχία των δασκάλων για τις τεράστιες ελλείψεις

Με κακούς οιωνούς ξεκίνησε η λειτουργία του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο τη νέα σχολική χρονιά. Σύμφωνα με τους γονείς των μαθητών μεγάλες είναι οι ελλείψεις εκπαιδευτικών ενώ το αποτέλεσμα είναι να μην λειτουργούν τμήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

"Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και απογοήτευσή του για την κατάσταση στην οποία ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο σχολείο μας.

Οι περισσότερες θέσεις εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Ελληνόφωνου τμήματος και όλες του Αγγλόφωνου τμήματος παραμένουν ακάλυπτες, με αποτέλεσμα το πρώτο να υπολειτουργεί και το δεύτερο να μην λειτουργεί καθόλου.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης να αποκαταστήσουν την λειτουργικότητα του σχολείου. Το να βρίσκονται λύσεις μόνο υπό την απειλή της διαδικασίας αξιολόγησης δεν μας τιμά συνολικά. Πέρα από το ότι το ΣΕΠ δεν τυχαίνει της υποστήριξης που όφειλε να έχει το μόνο ευρωπαϊκό σχολείο στην χώρα μας, οι μαθητές του αξίζουν τουλάχιστον ίση μεταχείριση με αυτούς των υπολοίπων δημόσιων σχολείων".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια