Ηράκλειο

Λότζια: Συνάντηση με τον Στρατιωτικό Εισαγγελέα της Ιταλίας για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα

Η  διεκδίκηση  των γερμανικών αποζημιώσεων ήταν το αντικείμενο συζήτησης στη Λότζια το μεσημέρι της Παρασκευής, παρουσια του Γενικού Στρατιωτικού Εισαγγελέα της Ιταλίας Δρ. Marco De Paolis

Στην συνάντηση πέραν τον δημάρχου Ηρακλείου παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος  Πολεοδομίας Γιώργος Καραντινός, ο Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και μέλος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Δ. Βιάννου Δρ. Αριστομένης Ι. Συγγελάκης και ο πρώην Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini.

Παράλληλα ο κ. Συγγελάκης ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα σε συνεργασία και συντονισμό με και σημαντικές προσωπικότητες, κόμματα και συλλογικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό για την προώθηση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών. Έγινε, επίσης, ανταλλαγή απόψεων σχετικά  με τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται  για την κλιμάκωση και ενδυνάμωση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εθνική αυτή προσπάθεια.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος  ευχαρίστησε τον Δρ. Marco De Paolis για την παρουσία του στο Ηράκλειο, τον συνεχάρη για τις αξιέπαινες προσπάθειές του να αποδοθεί Δικαιοσύνη για τα ναζιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εξέφρασε στον κ. Συγγελάκη την πλήρη υποστήριξή του στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων, την οποία χαρακτήρισε εθνικό ζήτημα.

Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για τις πολύχρονες προσπάθειες του Δρ. Marco De Paolis γύρω από την τεκμηρίωση και ανάδειξη των ναζιστικών εγκλημάτων στην Ιταλία και την άσκηση ποινικής δίωξης σε μεγάλο αριθμό Γερμανών εγκληματιών πολέμου. Σημειώνεται ότι ο  Δρ. De Paolis έχει παράλληλα ασχοληθεί με την τεκμηρίωση εγκλημάτων που διέπραξαν Ιταλοί στην Ελλάδα κατά την περίοδο της κατοχής. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια