Η καβάντζα «πρόδωσε» το αλισβερίσι κοκαΐνης και τους 4 εμπόρους κοκαΐνης

Ηράκλειο
Η καβάντζα «πρόδωσε» το αλισβερίσι κοκαΐνης και τους 4 εμπόρους κοκαΐνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

4 αλλοδαποί συνελήφθησαν ενώ εντοπίστηκαν ναρκωτικά

Η καβάντζα ήταν εκείνη που “πρόδωσε” το αλισβερίσι κοκαΐνης στο Ηράκλειο... Την καβάντζα, όπου έκρυβαν ναρκωτικές ουσίες, διατηρούσαν ένας 37χρονος και ένας 29χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι συνελήφθησαν, καθώς στον χώρο αυτό αλλά και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν εντοπίστηκαν 12 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 5,4 γραμμάρια κοκαΐνης και ένα πιστόλι.

Στον ίδιο υπαίθριο χώρο οι δύο άνδρες είχαν συναντήσει έναν 37χρονο και έναν 31χρονο, επίσης αλλοδαπούς, που συνελήφθησαν και εκείνοι, ενώ εντοπίστηκαν και ναρκωτικά. Και οι τέσσερις αλλοδαποί κακοποιοί, οι οποίοι διοχέτευαν τις ποσότητες της κοκαΐνης στα νυχτερινά μαγαζιά, φαίνεται να είναι αδίσταχτοι, αμετανόητοι και άκρως επικίνδυνοι. Οι σεσημασμένοι διακινητές που έπεσαν στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών έχουν συλληφθεί πολλές φορές, ωστόσο συνέχιζαν ανενόχλητοι τη δράση τους, κρύβοντας τα ναρκωτικά σε εξωτερικούς χώρους ώστε να είναι “καθαροί” σε οποιονδήποτε πιθανό έλεγχο.

Η Δίωξη Ναρκωτικών Ηρακλείου ξετρύπωσε πολύ γρήγορα την τελευταία καβάντζα τους, σε έναν καλαμιώνα κοντά στην εθνική οδό Ηρακλείου-Μοιρών. Έτσι ξεκίνησε η επιχείρηση για τη σύλληψή τους.

Ο επικεφαλής της ιστορίας, ο οποίος θεωρείται επικίνδυνος, αποδείχτηκε ότι κυκλοφορούσε οπλισμένος, με τους αστυνομικούς να θεωρούν ότι είχε κάθε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο που είχε μαζί του μέσα στο αυτοκίνητο. Παρά το ότι προσπάθησε να διαφύγει και να επιτεθεί στους αστυνομικούς, τελικά δεν κατάφερε να πάει πολύ μακριά, οπότε και συνελήφθη. Οι πληροφορίες μάλιστα που έχει η Αστυνομία θέλουν τον ίδιο ως πρωταγωνιστή πολλών περιστατικών σε μπαρ, όπου δε δίστασε να πυροβολήσει μέσα στον κόσμο.

 

Aναλυτικά το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, χθες (12.09.2019) το βράδυ σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τέσσερις (4) αλλοδαποί και συγκεκριμένα δύο 37χρονοι, 31χρονος και 29χρονος, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, χθες (12.09.2019) το βράδυ από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξακριβώθηκε υπαίθριος χώρος απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών (καβάντζα) και εντοπίστηκαν ο 37χρονος με τον 29χρονο και συνελήφθησαν.

Οι συλληφθέντες επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατά το χρόνο που είχαν μεταβεί στο συγκεκριμένο χώρο τον οποίο χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών και κατά τη διάρκεια της σύλληψης τους είχαν προβεί σε σθεναρή αντίσταση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους δύο αλλοδαπούς, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στον εν λόγω χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 12 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 5,4 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • πιστόλι
  • το χρηματικό ποσό των 980 ευρώ ως προερχόμενο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και
  • 5 κινητά τηλέφωνα.

Στη συνέχεια εντοπίστηκαν ο 31χρονος με τον 37χρονο επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οι οποίοι σε προγενέστερο χρόνο είχαν συναντηθεί στον εν λόγω υπαίθριο χώρο με τον 37χρονο και τον 29χρονο και κατά το χρόνο της σύλληψης τους αντιστάθηκαν σθεναρά.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους ίδιους, στο όχημα και στην οικία του 31χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 6 αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες 2,6 γραμμάρια κοκαΐνης,
  • πιστόλι με το γεμιστήρα του και φυσίγγια,
  • το χρηματικό ποσό των 1.535 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και
  • κινητό τηλέφωνο

Επιπλέον κατασχέθηκαν τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών. 

Η προανάκριση διενεργείται από Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου ,ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News