default-image

Πραγματική μάχη για να συλληφθεί Ιταλός «χρυσοδάχτυλος» που «έγδυνε» ξενοδοχεία

Ηράκλειο
Πραγματική μάχη για να συλληφθεί Ιταλός «χρυσοδάχτυλος» που «έγδυνε» ξενοδοχεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρίσκεται πίσω από 17 κλοπές σε ξενοδοχεία

Μια πολύ μεγάλη επιτυχία σημείωσαν το βράδυ Πέμπτης οι αστυνομικοί του γραφείου Ασφαλείας του Τμήματος Χερσονήσου που κατέθεσαν για μια ακόμη φορά τα διαπιστευτήριά τους.

Στα "δίχτυα" τους μετά από πραγματική μάχη έπεσε ένας 59χρονος Ιταλός "χρυσοδάχτυλος" που "έγδυνε" ξενοδοχεία σε όλη την Κρήτη ενώ οι αστυνομικοί έδωσαν πραγματική μάχη για να τον ακινητοποιήσουν και τα κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι αντιστάθηκε λυσσαλέα.

Ο 59χρονος άρπαζε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα. Όπως προέκυψε από την έρευνα από τις 16.08.2019 έως και τις 10.09.2019 ο 59χρονος είχε διαπράξει 17 κλοπές. Η συνολική χρηματική αξία της λείας του ξεπερνά τις 8.000 ευρώ και επιπλέον 320 λίρες.

Ο 59χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, όπου επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ενώ στη συνέχεια κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε. Στη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο, σε αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε και στο χώρο όπου διαμένει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των κλοπιμαίων τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Ο 59χρονος έχει απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές στο παρελθόν για ανάλογες πράξεις.

Aναλυτικά σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκαν χθες (12.09.2019) από αστυνομικούς Του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου  δεκαεπτά (17) υποθέσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε δωμάτια ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.   Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 59χρονου αλλοδαπού. Επιπλέον, ο 59χρονος συνελήφθη χθες (12.09.2019) το μεσημέρι από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας  για πλαστογραφία πιστοποιητικών και αντίσταση.

Ειδικότερα από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 16.08.2019 έως και την 10.09.2019 ο 59χρονος είχε διαπράξει της εν λόγω κλοπές.

Συγκεκριμένα αφαίρεσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 8.000 ευρώ και επιπλέον 320 λίρες.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας χθες το μεσημέρι εντοπίστηκε ο 59χρονος σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου, ο οποίος επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κατά το χρόνο σύλληψης του αντιστάθηκε.

Στη συνέχεια σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσε και σε χώρο όπου διαμένει, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.

Ο 59χρονος έχει απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές στο παρελθόν για ομοειδείς πράξεις.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News