Ηράκλειο

Κάντε το τεστ μνήμης για την άνοια

Στην άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ είναι ο μήνας Σεπτέμβριος

Κάθε 3 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος στον κόσμο διαγιγνώσκεται με άνοια, ενώ μόνο στην Ελλάδα οι ασθενείς με Αλτσχάιμερ αγγίζουν τις 200.000, αριθμός που αναμένεται να τριπλασιαστεί έως το 2050, σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Η νευροεκφυλιστική αυτή νόσος απειλεί τον εγκέφαλο και μαζί με αυτόν την ποιότητα ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Αφιερωμένος στην άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ είναι ο μήνας Σεπτέμβριος, με τους ειδικούς να διοργανώνουν παγκοσμίως σειρά εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης του κοινού.

Και στο Ηράκλειο , η εταιρεία « Αλληλεγγύη» διοργανώνει ποικίλες δράσεις, όπως τέστ μνήμης για τους ενδιαφερόμενους άνω των 60 ετών, από την ερχόμενη βδομάδα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της για τον παγκόσμιο μήνα νόσου Αλτσχάιμερ, η εταιρεία Αλληλεγγύη του Ηρακλείου, διοργανώνει στα τέλη Οκτωβρίου εκπαιδευτικό σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, φροντιστές, στα μέλη των οικογενειών ατόμων με άνοια και σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Στο τέλος Οκτωβρίου η προβολή της ταινίας «Για θύμισε μου»

Στα τέλη Οκτωβρίου, σε σχετική εκδήλωση θα προβληθεί ταινία για τη νόσο Αλτσχάιμερ με τίτλο «Για θύμισε μου», σε σενάριο Μαρίας Σβολιαντοπούλου και σκηνοθεσία Αντώνη Ρενιέρη.

Η ταινία γυρίστηκε στο Ηράκλειο και αποτελεί εθελοντική και συλλογική δουλειά από δεκάδες εθελοντές επαγγελματίες από όλους τους κλάδους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια