Ηράκλειο

ΙΤΕ - Δήμος Ηρακλείου: Η προσπάθεια για μία «Έξυπνη Πόλη» συνεχίζεται

Πρόκειται για μία νέα προγραμματική σύμβαση για την τεχνολογική ανάπτυξη του Ηρακλείου

Η νέα προγραμματική σύμβαση του Δήμου Ηρακλείου με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας, με αντικείμενο την ανάπτυξη και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στον τομέα της «Έξυπνης Πόλης», υπεγράφη το πρωί της Πέμπτης στη Λότζια.

Εκ μέρους του ΙΤΕ  ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής Καθηγητής Δημήτρης Πλεξουσάκης και ο Επικεφαλής Εργαστηρίου HCI και Προγράμματος Διάχυτης Νοημοσύνης Καθηγητής Κωνσταντίνος Στεφανίδης.

Παρευρέθηκε επίσης ο Προϊστάμενος Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου Κωστής Μοχιανάκης ο οποίος βρέθηκε δίπλα στον Δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό και τον αντιδήμαρχο Γιώργο Σισαμάκη.

Μεταξύ άλλων η σύμβαση προβλέπει την δημιουργία υπηρεσιών που θα προσφέρουν στον Δήμο τις απαιτούμενες πληροφορίες για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό της πολιτικής του σε μια σειρά από τομείς (κυκλοφοριακό, παράνομη στάθμευση, πολεοδομικά σχέδια, αντιμετώπιση ηχορύπανσης) και παράλληλα θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε:

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της πόλης συνεχίζεται. Ως Δήμος Ηρακλείου στοχεύουμε σταθερά στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας προσφέρει η τεχνολογία προς όφελος των δημοτών. Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε στον τόπο μας ένα από τα σημαντικότερα ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα της Ευρώπης, το ΙΤΕ, με το οποίο συνεργαζόμαστε αρμονικά τα τελευταία χρόνια. Ήδη τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας έχουν γίνει ορατά σε μια σειρά από εφαρμογές και δράσεις που έχουμε αναπτύξει και είμαστε βέβαιοι ότι στο μέλλον θα φανούν ακόμα περισσότερο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια