default-image

Χειροπέδες για λαθραία τσιγάρα σε 50χρονο

Ηράκλειο
Χειροπέδες για λαθραία τσιγάρα σε 50χρονο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 50χρονος άνδρας ελληνικής καταγωγής συνελήφθη στην περιοχή των Καμινίων

Συνελήφθη, μετά από έλεγχο στο όχημά τους τις πρώτες πρωινές ώρες από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο των στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου στο όχημά του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τριακόσια ενενήντα τέσσερα (394) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, καθώς και σαράντα μια (41) συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη,  το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμεναρχείου:

«Στη σύλληψη ενός 50χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας του ανωτέρω, στην περιοχή Καμινίων Ηρακλείου, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά τριακόσια ενενήντα τέσσερα (394) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, καθώς και σαράντα μια (41) συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων έκαστη,  το σύνολο των οποίων δεν έφερε την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Όπως έγινε γνωστό από το Τελωνείο Ηρακλείου, οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των δύο χιλιάδων διακοσίων έξι ευρώ και σαράντα τεσσάρων λεπτών (2.206,44€).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε επίσης το εν λόγω όχημα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News