Τα βαρύγδουπα «ραγισμένα γυαλιά» και τα όρια εσωτερικών τριγμών

Ηράκλειο
Τα βαρύγδουπα «ραγισμένα γυαλιά» και τα όρια εσωτερικών τριγμών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

…Στο Δήμο Ηρακλείου  

Τα όσα γράφτηκαν σε μερίδα του Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, και μάλιστα διαχρονικά φίλα προσκείμενου στη δημοτική Αρχή, και όχι από εμάς, για σοβαρή κρίση μεταξύ Λαμπρινού και του “απαραίτητου” αντιδημάρχου (μετά την επανεκλογή του δημάρχου και παρά τη συντριβή της παράταξής του, τον τιτλοφόρησαν και ως “αρχηγόπουλο”) αλλά και άλλων δημοτικών παικτών της παράταξης Λαμπρινού, προφανώς και αναδεικνύουν την ύπαρξη θέματος, αλλά... ως προς τις διαστάσεις του, επιτρέψτε μας να έχουμε συστολική γνώμη, ιδίως όταν χθες ραδιοφωνικά ο “απαραίτητος” άρχισε τις αναδιπλώσεις.

Η μουρμούρα μάλλον πήγε περισσότερο από τον Κ. Βαρδαβά και τον Γ. Καραντινό στις διαπιστώσεις για άλλους συναδέλφους τους. Με βάση τις παλιές τους αρμοδιότητες, οι Αναστασάκης και Πλεύρη όχι μόνο τις διατήρησαν, αλλά πήραν και άλλες, άρα συμβολικά κρίθηκαν επιτυχημένοι, ενώ οι λοιποί από την πάλαι ποτέ “ηγετική ομάδα” είτε υποβαθμίστηκαν, είτε απομακρύνθηκαν έστω και συμβολικά χωροταξικά από τη Λότζια.

Αλλά ως εκεί, αυτά δεν υποδηλώνουν και τόσο βαθύ για την ώρα ρήγμα. Άλλωστε είναι τόσο λίγοι εντός Δημοτικού Συμβουλίου και ως δημοτική εξουσία, που δε θα έχουν την “πολυτέλεια” ρηγμάτων που θα γίνουν πλήρης σχάση.

Από την άλλη, υπάρχουν “ερωτηματικά” για αυτή την εμφανώς υποβάθμιση και απομάκρυνση χωροταξικά του Κ. Βαρδαβά από τη Λότζια με το φόρτωμα και “τζιζ” αρμοδιοτήτων, αν και επί της ουσίας αποδυναμωμένο δεν τον λες.

Έχει όμως ένα δίκιο ο ίδιος (που τόσα συνεισέφερε στην προσωπική εκλογική νίκη Λαμπρινού), όταν δηλώνει ότι δε θωρακίζεται πολιτικά με μια Αντιδημαρχία Καθαριότητας, την ώρα που για την προεδρία του ΕΣΔΑΚ, για παράδειγμα, προωθείται από τον Λαμπρινό ο αντιδήμαρχος Καραντινός και όχι ο ίδιος ως καθ ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος πλέον. Προφανώς και η χωρίς κόπο περαιτέρω “προώθηση” Αναστασάκη έχει παίξει κι αυτή τον ρόλο της στις κόντρες. Άλλωστε οι δημαιρεσίες είναι την Κυριακή και εκεί αν υπάρχει βάθος ή όλα είναι επιφανειακά θα φανεί σύντομα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News