Ηράκλειο

Ρήμαζαν σπίτια στο Ηράκλειο - Η λεία τους φτάνει τις 65.000 ευρώ

Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των κατοίκων

Τριάντα δύο υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων εξιχνίασε η Ελληνική Αστυνομία στο Ηράκλειο

Την… πλούσια δράση δύο ανδρών αλλοδαπών 24 και 25 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μπούκαραν σε σπίτια στο Ηράκλειο και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, των οποίων η χρηματική αξία ξεπερνά τις 65.000 ευρώ, φρέναρε η Αστυνομία!

Οι δύο αλλοδαποί άνδρες συνελήφθησαν, τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, τα απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Όπως προέκυψε από την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από τους Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από 5 Ιουλίου 2019 έως και 1 Αυγούστου 2019 είχαν διαπράξει σε οικείες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου είκοσι οκτώ κλοπές και τέσσερις απόπειρες κλοπών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

 

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση της αστυνομίας, αναφέρει τα εξής:

«Εξιχνιάστηκαν, τριάντα δύο (32) υποθέσεις κλοπών- διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε οικίες,  στο Ηράκλειο

Συνελήφθησαν δύο (2)  αλλοδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Αφαίρεσαν από οικίες χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 65.000 ευρώ

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τριάντα δύο (32) υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων, σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, χθες (02.09.2019) τα απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Ηρακλείου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 24 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου των διαρρήξεων και κλοπών και σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση και αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες κατά το χρονικό διάστημα από την 05.07.2019 έως και 01.09.2019 είχαν διαπράξει σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου είκοσι οκτώ (28) κλοπές και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών.

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν χρήματα κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 65.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια