Junior Academy-Χερρονάσιος: Συγκίνηση και περηφάνια για το σχολείο στην Κένυα

Ηράκλειο
Junior Academy-Χερρονάσιος: Συγκίνηση και περηφάνια για το σχολείο στην Κένυα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βαθιά συγκίνηση και μεγάλη περηφάνια στις… αποσκευές της η αποστολή της Σχολής «Ανδρέας Γιαννόπουλος»

Επέστρεψε την Τρίτη, 29 Αυγούστου στην Ελλάδα η αποστολή του Junior Academy - Χερρονάσιος σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος» με επικεφαλής τον κ. Άρη Μαρκάκη, μετά την ολοκλήρωση του έργου της αναστήλωσης του σχολείου της Μητρόπολης της Κένυας, στη Ριρουτα.

Στην αποστολή συμμετείχε και ο κ. Μιχάλης Λεμονής, παραολυμπιονίκης οποίος, όπως τόνισε ο κ. Μαρκάκης, αποτέλεσε τιμή για όλους καθώς με τη δύναμη της ψυχής του κατάφερε να πραγματώσει ένα ταξίδι με δυσκολίες και να μεταδώσει ένα ισχυρό μήνυμα: ότι με το μεγαλείο της ψυχής όλα είναι δυνατά.

Ο κ. Μαρκάκης ευχαριστεί επίσης την Μαθιουδάκη Μαρίνα, τον Κωνσταντίνος Φαρσάρης, την Σταυρούλα Σαμόλη,την  Δέσποινα Βασιλειάδη, την Άννα-Μαρία Τσακιρίδη, τον Μανόλης Φραγκιαδάκης, την Φωτεινή Ψαράκη, την Αριάδνη Ζερβάκη, την Ειρήνη Μαυραντωνάκη που πορεύτηκαν μαζί σε αυτό το μοναδικό ταξίδι, και πραγμάτωσαν αυτό το όραμα με πίστη και αφοσίωση. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκάκης, «Αυτό το ταξίδι θα είναι κάτι που θα μας ακολουθεί και θα μας ενώνει για πάντα».

Τα μέλη της αποστολής πραγματοποίησαν τις εξής ενέργειες: Επένδυση με ξύλο εσωτερικά των αιθουσών του σχολείου καθώς και στην οροφή, βάψιμο θρανίων, καρεκλών καθώς και του εσωτερικού και εξωτερικού του σχολείου. Φτιάχτηκε επίσης η αυλή στην οποία τοποθετήθηκε τσιμέντο και αντικαταστάθηκαν τα κατεστραμμένα παράθυρα καθώς και οι πόρτες.

Με πολλή συγκίνηση και αγάπη παραδόθηκε το σχολείο, μια μέρα πριν την αναχώρηση του Junior Academy-Χερρονασιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος», στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γέρων Ναϊρόμπι, Υπέρτιμο και Έξαρχο Κένυας κ. Μακάριο, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη την εθελοντική αυτή προσπάθεια που όπως είπε θα δώσει περισσή χαρά στους μαθητές.

Τα μέλη της αποστολής έφυγαν γεμάτα ευγνωμοσύνη και διδάγματα από την εμπειρία του εθελοντισμού και της συναναστροφής με τους ανθρώπους της μητρόπολης που τους δέχθηκαν με αγάπη και τους προσέφεραν απλόχερα τη φιλοξενία τους.

Το ταξίδι αυτό σήμανε την αρχή μιας σχέσης αγάπης με τα παιδιά και τους ανθρώπους της Μητρόπολης της Κένυας τους οποίους θα συνεχίσει το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο Junior Academy-Χερρονασιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος» να στηρίζει.  Συγκεκριμένα, το Ιδιωτικό Εκπαιδευτήριο υιοθέτησε το σχολείο αυτό, το οποίο αποτελείται από 350 παιδιά που είναι ορφανά και από τους δύο γονείς.

Όλη η ομάδα ευχαριστεί θερμά για τη φιλοξενία τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γέρων Ναϊρόμπι, Υπέρτιμο και Έξαρχο Κένυας κ. Μακάριο στη Μητρόπολη και την ευκαιρία που τους έδωσε να βάλουν το λιθαράκι τους στην ευτυχία των παιδιών της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News