Η απάντηση της «Νέας Κρήτης» στο Γιώργο Σισαμάκη

Ηράκλειο
Η απάντηση της «Νέας Κρήτης» στο Γιώργο Σισαμάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι απαντά η εφημερίδα στην απάντηση του Γιώργου Σισαμάκη, αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας

Στην απάντηση του Γιώργου Σισαμάκη, αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη», σχετικά με το εκλογικό κώλυμα που φέρεται να αντιμετωπίζει, απαντά τώρα η εφημερίδα.

Αναλυτικά η απάντηση:

Αντιπαρερχόμεθα τα περί κέντρων εξουσίας, ιδιοτελών σχεδίων και τα λοιπά φληναφήματα που τείνουν να γίνουν “καραμέλα” στο στόμα εκείνων που, παρότι δημόσια πρόσωπα, αρνούνται να υπόκεινται στον παραμικρό έλεγχο της εξουσίας τους διά του Τύπου, προτιμώντας το λιβάνισμα στο οποίο (δυστυχώς) δεν ειδικεύεται η εφημερίδα που κρατάτε στα χέρια σας.

Όσον αφορά στο δικό μας δημοσίευμα (γιατί υπάρχουν και άλλα στον τοπικό Τύπο για το ίδιο θέμα), το οποίο υποτίθεται ότι σχολιάζετε, αναφέρει πολύ συγκεκριμένα πράγματα... Στα οποία απάντηση δε λάβαμε, παρότι διαβάσαμε με προσοχή τα παραπάνω. Γράψαμε για ενεργή σύμβαση της εταιρείας με τον Δήμο Ηρακλείου. Σημειώσαμε ότι τίθεται μείζον ηθικό ζήτημα (ακόμη και αν νομικά δεν υπάρχει, πλέον, δυνατότητα ένστασης) και μείζον πολιτικό ζήτημα. Διότι ο δήμαρχος με τον οποίο θα συνεργαστείτε, για να διοικήσετε από κοινού τον Δήμο, είναι ο ίδιος δήμαρχος επί της διοίκησης του οποίου σας δόθηκε σειρά συμβάσεων από τον Δήμο Ηρακλείου!

Και τέλος πάντων, καθώς τα πολλά λόγια είναι φτώχια, να θέσουμε ξανά τα ερωτήματα που σκιαγραφήθηκαν από το δημοσίευμα της “Ν.Κ.” και στο οποία δε λάβαμε καμία απάντηση:

- Πόσες συμβάσεις έχετε πάρει από τον Δήμο Ηρακλείου, ποιες είναι αυτές, σε ποια έργα αφορούν και σε ποιο οικονομικό μέγεθος ανέρχονται; Συμβάσεις που έλαβε η εταιρεία σας όταν ήσασταν κανονικά συμμέτοχος.

- Πότε ακριβώς, πώς και με ποιον τρόπο μεταβιβάσατε το μερίδιο που είχατε στην εταιρεία, προκειμένου να μην έχετε εκλογικό κώλυμα;

- Ισχύει αυτό που λέγεται, ότι η μεταβίβαση έγινε σε συγγενικό σας πρόσωπο και μάλιστα με ιδιωτικό συμφωνητικό και, αν ναι, γνωρίζετε ότι... κάπως έτσι τέθηκε έκπτωτος του αξιώματός του και ο εκλεγείς δήμαρχος Γόρτυνας;

- Διότι το ενδιαφέρον τελικά δεν είναι αν φύγατε από την εταιρεία, αλλά το ότι η εταιρεία έχει ενεργή σύμβαση με τον Δήμο Ηρακλείου, σύμβαση στην οποία αναφέρεται το όνομά σας. Αυτό είναι το κώλυμα και ακριβώς λόγω του ιδίου θέματος αντιμετώπισε πρόβλημα ο δήμαρχος Γόρτυνας. Τουτέστιν, για να ήσασταν εντάξει νομικά και να μην έχετε κανένα θέμα, θα έπρεπε η ενεργός αυτή σύμβαση να έχει τροποποιηθεί, ως προς το όνομά σας.

- Αν έχετε μεταβιβάσει έγκαιρα τη συμμετοχή σας και καλύπτεστε νομικά για το εκλογικό κώλυμα, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2018, πώς ακριβώς αμείβεστε έκτοτε; Με μπλοκάκι; Ή μήπως είστε άνεργος;

Αυτά τα ολίγα και θα επανέλθουμε συντόμως (δημοσιογραφικά, πάντα) - εξάλλου, αν δε μας πείτε εσείς ποιες συμβάσεις έχετε συνάψει με τον Δήμο Ηρακλείου και άλλους φορείς, μπορούμε να το κάνουμε εμείς...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News