Πτώση 9χρονης σε πηγάδι: Ξύπνησαν μνήμες από τον τραγικό χαμό του 33χρονου

Ηράκλειο
Πτώση 9χρονης σε πηγάδι: Ξύπνησαν μνήμες από τον τραγικό χαμό του 33χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 33χρονος δεν ήταν τόσο τυχερός όσο το ανήλικο κορίτσι που σώθηκε από τον πατέρα και τους γείτονές του στο Τυμπάκι

Τυχερό μέσα στην ατυχία του στάθηκε ένα ανήλικο παιδί, το οποίο - από τη μια στιγμή στην άλλη - βρέθηκε μέσα σε πηγάδι, προχθές Σάββατο, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς.

Πρόκειται για ένα κοριτσάκι μόλις 9 ετών, το οποίο έπεσε μέσα σε πηγάδι βάθους περίπου επτά μέτρων! Ωστόσο, η πτώση της μικρής δεν είχε τραγική έκβαση, αφού ο πατέρας της μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής κατάφεραν να την βγάλουν σώα από το πηγάδι.

Αυτό το περιστατικό, ωστόσο, ξύπνησε μνήμες από μία τραγωδία που έμελλε να βυθίσει μια οικογένεια στο πένθος πριν από λίγο καιρό. Ο λόγος για τον τραγικό θάνατο του 33χρονου που έπεσε σε πηγάδι στην τοποθεσία Γαζέπη Μύλος.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο 33χρονος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας μέσα σε πηγάδι στην τοποθεσία Γαζέπη Μύλος, κοντά στο χωριό της Παναγιάς, από όπου καταγόταν, στον νομό Ηρακλείου. Το δυστύχημα έλαβε χώρα ξημερώματα, την ώρα που ο 33χρονος επέστρεφε οδικώς στο χωριό του μαζί με ένα φίλο του. Κάποια στιγμή, ο 33χρονος ζήτησε από τον φίλο του και οδηγό του οχήματος να σταματήσει στην άκρη του δρόμου, προκειμένου να κατέβει για να μεταβεί σε παρακείμενο χωράφι. Μέσα στο πυκνό σκοτάδι, και χωρίς να γνωρίζει καν την ύπαρξη του πηγαδιού - το οποίο φέρεται να ήταν σε κάποιο βαθμό ακάλυπτο - ο 33χρονος έπεσε μέσα σε αυτό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του. Όπως ανέφεραν τότε κάτοικοι της περιοχής στην ΚΡΗΤΗ TV, οι δύο φίλοι επέστρεφαν στην Παναγιά Πεδιάδος μετά από πανηγύρι στο οποίο είχαν μεταβεί. Πριν φτάσουν στο χωριό, στην τοποθεσία Γαζέπη Μύλος, ο 33χρονος ζήτησε από τον οδηγό του αυτοκινήτου να σταματήσει για λίγο στην άκρη του δρόμου, προκειμένου ο ίδιος να κατέβει από το όχημα.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο εκλιπών θέλησε να κόψει αχλάδια που είδε σε δέντρο, ενώ, σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες, ζήτησε από τον φίλο του να σταματήσει για να κάνει την ανάγκη του. Ας σημειωθεί ότι, αφού ο 33χρονος εξήλθε από το όχημα, ο φίλος του φέρεται να μετακίνησε το αυτοκίνητο λίγο πιο πέρα, καθώς στο σημείο όπου είχε σταματήσει ήταν επικίνδυνα, λόγω στροφής που σχημάτιζε ο δρόμος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, αφού πέρασαν περίπου πέντε λεπτά της ώρας, ο οδηγός άρχισε να αναζητά τον φίλο του, φωνάζοντας το όνομά του. Αφού πέρασαν λίγα λεπτά και δε λάμβανε απόκριση, άρχισε να ανησυχεί πάρα πολύ για τον 33χρονο και ειδοποίησε την οικογένειά του, καθώς και άλλους χωριανούς.

Η επιχείρηση εντοπισμού και ανάσυρσης του 33χρονου διήρκεσε περίπου 12 ώρες. Εκτός από τους οικείους του 33χρονου, ντόπιους κατοίκους και την ΕΛ.ΑΣ., στην επιχείρηση συμμετείχε και η 3η ΕΜΑΚ.

Όπως είχε αναφέρει στην ΚΡΗΤΗ TV ο διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ, επιπυραγός Σταύρος Καλογιαννάκης, η υπηρεσία έφτασε στο σημείο, όπου, χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και σχηματίζοντας μια «αερογέφυρα» με σχοινιά, κατάφερε να ανασύρει τον 33χρονο από το πηγάδι. Σύμφωνα με τον κ. Καλογιαννάκη, «ο άνθρωπος ήταν δυστυχώς νεκρός».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, τον περασμένο Ιούνιο, ένας ηλικιωμένος Κρητικός έπεσε σε πηγάδι με νερό, στο Γεράκι Ηρακλείου. Ωστόσο, ο άνδρας κατάφερε να βγει σώος από το πηγάδι με τη βοήθεια των οικείων του.

Το χρονικό της περιπέτειας της 9χρονης

Το συμβάν, το οποίο λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία, έλαβε χώρα το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, σε περιοχή του Τυμπακίου, στον δήμο Φαιστού. Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, η μικρή πήγε να πετάξει τα σκουπίδια του σπιτιού της σε κάδο απορριμμάτων. Την ώρα που περπατούσε, η 9χρονη - η οποία βρισκόταν μαζί με τον πατέρα της - έπεσε ξαφνικά μέσα στο επίμαχο πηγάδι.

Όπως είναι λογικό, επικράτησε αναστάτωση, ωστόσο, πάνω στην αγωνία του για το παιδί του, ο πατέρας της 9χρονης κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να πράξει όλα τα δέοντα: Ο άνδρας ενημέρωσε άμεσα την Πυροσβεστική, κλιμάκιο της οποίας ξεκίνησε για το Τυμπάκι.

Ωστόσο, ο πατέρας δεν έμεινε εκεί. Βλέποντας την κορούλα του να βρίσκεται μέσα στο πηγάδι, και με την πολύτιμη συνδρομή γειτόνων του, κατάφερε να την απεγκλωβίσει. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, «επιστρατεύτηκε» ιμάντας, με τον οποίο κατάφεραν να ανασύρουν το παιδί από το πηγάδι.

Η 9χρονη ήταν πανικόβλητη και εμφανώς σοκαρισμένη από την ξαφνική περιπέτεια που έμελλε να βιώσει. Ωστόσο, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ας σημειωθεί ότι ο απεγκλωβισμός της από το πηγάδι έλαβε χώρα πριν φτάσει η πυροσβεστική δύναμη στο σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΚΡΗΤΗ TV ο περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, κ. Νίκος Λαγουδάκης, πρόκειται για ένα «κοριτσάκι αλβανικής καταγωγής. Ήταν κι ο πατέρας του εκεί. Το παιδί έπεσε στο πηγάδι. Πήγε ο πατέρας του πριν φτάσουμε εμείς (σ.σ. η Πυροσβεστική) και μαζί με άλλους γείτονες το έβγαλαν το παιδί από το πηγάδι. Πρέπει να ήταν 7-8 μέτρα βάθος».

Στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε το κορίτσι και το μετέφερε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Από εκεί, η 9χρονη διακομίστηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακομιδή της στο Βενιζέλειο έγινε για προληπτικούς λόγους, αφού φέρεται να μη διέτρεχε κίνδυνο.

Αναμφίβολα, το 9χρονο κορίτσι θα θυμάται για όλη του τη ζωή την απίστευτη περιπέτεια που έζησε προχθές το απόγευμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News