Ηράκλειο

Ηράκλεια Πρωτοβουλία: «Έκκληση να ξαναδούν το θέμα των συνεργασιών» στο Δήμο Ηρακλείου

Η ανακοίνωση της «Ηράκλειας Πρωτοβουλίας» αναφορικά με τις συνεργασίες στο Δήμο Ηρακλείου

Σε γραπτή ανακοίνωση προέβη την Κυριακή η εκλεγμένη παράταξη του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλεια Πρωτοβουλία».

Στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης, κ. Μανόλης Βασιλάκης, αναφέρεται πως, μετά από τρεις συναντήσεις που πραγματοποίησαν στελέχη της παράταξης με το Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, διαπιστ5ώθηκε ευρεία συναντίληψη μεταξύ της παράταξης και του Δημάρχου.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο κ. Βασιλάκης «δεν διατυπώσαμε καμία απαίτηση για θέσεις εξουσίας», ενώ, καταλήγοντας εκφράζει τη λύπη του για τη μη επίτευξη συνεργασιών, τονίζει πως θα στηρίξει τον κ. Λαμπρινό και απευθύνει «έκκληση προς όλες τις πλευρές να ξαναδούν το θέμα των συνεργασιών».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία είχε δηλώσει προεκλογικά, ότι αν κληθεί από τον εκλεγμένο Δήμαρχο, θα συζητήσει μαζί του και θα προχωρήσει σε συνεργασία, εφόσον υπάρξει συμφωνία επί του προγράμματος. Είχαμε επίσης δηλώσει ότι είτε συνεργαστούμε είτε όχι, θα στηρίξομε ό,τι θεωρήσομε θετικό για την πόλη και θα καταψηφίσομε ό,τι κρίνομε αρνητικό.

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Βασίλη Λαμπρινού πραγματοποιήσαμε τρεις συναντήσεις, κατά τις οποίες διαπιστώσαμε ευρεία συναντίληψη σε θέματα προγράμματος, ενώ δεν διατυπώσαμε καμία απαίτηση για θέσεις εξουσίας.

Σε σημείωμα, που επέδωσε κατά τη συνάντησή του με τον κ. Δήμαρχο την 1η Αυγούστου, ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μανόλης Βασιλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε ότι πρέπει να επιδιώξετε τη σύμπραξη παρατάξεων για τη δημιουργία πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, κυρίως για λόγους αρχής, δηλ. δημοκρατικής νομιμοποίησης, αλλά και για λόγους πρακτικής λειτουργίας, διότι δεν θα παραπέμπονται όλα τα θέματα στις Επιτροπές (Οικονομική και Ποιότητας Ζωής), στις οποίες αναμένεται, βάσει του υπό ψήφιση νόμου, να έχετε πλειοψηφία».

Εκφράζομε τη λύπη μας για το γεγονός ότι αυτό δεν επετεύχθη, έμεινε όμως ένα παράθυρο ανοιχτό για συνεργασία στο μέλλον. Κάνομε έκκληση προς όλες τις πλευρές να ξαναδούν το θέμα των συνεργασιών από σήμερα.

Σε ότι μας αφορά, θα τηρήσομε τον λόγο που δώσαμε για στήριξη της δημοτικής αρχής υπό τον κ. Λαμπρινό, διατηρώντας την αυτοτέλεια της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας.

Σχόλια