Ηράκλειο

Ζαχαρίας Καλογεράκης: «Αποχαιρετώ με καθαρή συνείδηση»

«Σήμερα παραδίδουμε έναν δήμο λειτουργικό και οικονομικά ανεξάρτητο», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο απερχόμενος Δημάρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης

«Σήμερα κλείνει και επίσημα, ένας κύκλος που ξεκίνησε πριν από εννέα χρόνια στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Μια θητεία που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη δυσκολία, τόσο λόγω της οικονομικής κρίσης, όσο και λόγω των  δομικών και θεσμικών αλλαγών, την απίστευτη γραφειοκρατία και την πολυνομία στην αυτοδιοίκηση. Συγχρόνως όμως και μία θητεία με πολλές όμορφες στιγμές που απολογιστικά μπορεί κανείς να δει ότι κλείνει με θετικό πρόσημο», αναφέρει στη γραπτή του δήλωση.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Καλογεράκη, έχει ως εξής:

«Παραδίδουμε σήμερα, ένα Δήμο λειτουργικό και οικονομικά ανεξάρτητο. Ένα Δήμο που έχει σε εξέλιξη προγραμματισμένα και ενταγμένα μικρά και μεγάλα έργα, πολλών εκατομμυρίων. Η απερχόμενη δημοτική αρχή, αφήνει μια σημαντική παρακαταθήκη σε έργα υποδομής, προγράμματα, μελέτες, χρηματοδοτήσεις και δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού.

Σ' αυτά τα εννέα χρόνια, από τη θέση του Δημάρχου, σκοπός μου ήταν να συνεισφέρω τα μέγιστα για το καλό, όχι μόνο του τόπου αλλά και των ανθρώπων του. Στην πορεία αυτή, είχα δίπλα μου σημαντικούς ανθρώπους, συνεργάτες, φίλους και ενεργούς πολίτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους πορευτήκαμε μαζί τα τελευταία 9 χρόνια για την άψογη συνεργασία μας, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και Εκπρόσωπους των Τοπικών Κοινοτήτων, τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων και το προσωπικό του Δήμου.

Ευχαριστώ επίσης όλους τους φορείς του τόπου μας που μέσα από την συνεργασία μας και την εθελοντική τους δράση κράτησαν όρθιες τις τοπικές κοινωνίες και ανέδειξαν τον τόπο μας.

Καταφέραμε όλοι μαζί μέσα από συλλογικότητες, εθελοντικές δράσεις και ομάδες να κάνουμε το δήμο Mινώα Πεδιάδας, επίκεντρο στα αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα και γι αυτό πρέπει να νιώθουμε όλοι μας υπερήφανοι.

Θα ήθελα όμως να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ κυρίως τους Δημότες μας, για την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που έδειξαν στο πρόσωπο μου όλα αυτά τα χρόνια, όπως την αντιλαμβανόμουν στην καθημερινή μας επαφή και να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την πρόοδο και την ενότητα του τόπου μας.

Πρόθεση μου από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μου ήταν πάντα ο Δήμος και οι άνθρωποι του, με τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα. Όσο αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν, θα είμαι εδώ στο πλευρό των συνδημοτών μου.

Ο Δήμος μας περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη από σύνθεση απόψεων και προτάσεων, μέσα από ένα γόνιμο και ουσιαστικό διάλογο στα συλλογικά του όργανα και στην κοινωνία. Σ αυτή την κατεύθυνση δεσμεύομαι ότι θα κινηθούμε ως παράταξη, γιατί ο τόπος μας χρειάζεται όλους.

Εύχομαι στον νέο Δήμαρχο κ. Μανώλη Φραγκάκη, στους Δημοτικούς Συμβούλους, στους Προέδρους και στους Τοπικούς Συμβούλους, μια γόνιμη και δημιουργική θητεία για το καλό των συνδημοτών και του τόπου μας.

Ευελπιστώ ότι θα πορευτούμε όλοι μαζί με σύμπνοια, συναίνεση, αλληλεγγύη και συνεργασία, για την επόμενη μέρα, με κοινό στόχο το αύριο του δήμου και των δημοτών.

Σας ευχαριστώ θερμά για όλα όσα μαζί σχεδιάσαμε, προγραμματίσαμε και υλοποιήσαμε όλα αυτά τα εννέα χρόνια. Ήταν μεγάλη μου τιμή να υπηρετώ τον τόπο μου από μία τέτοια θέση ευθύνης.

Σας αποχαιρετώ σήμερα με καθαρή τη συνείδηση ότι έπραξα το καθήκον μου καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας μου και διαχειρίστηκα το δημόσιο χρήμα με διαφάνεια και αίσθημα ευθύνης. Δεν ξέρω αν κατάφερα πάντα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις σας, μπορώ όμως να σας πω με ειλικρίνεια ότι προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις».

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια