Ηράκλειο

Κραυγή πολιτών: «Υποφέρουμε χωρίς νερό»!

Εφιαλτική η κατάσταση σε γειτονιές του Ηρακλείου

Η κραυγή αγανάκτησης δημοτών σε διάφορες γειτονιές του Ηρακλείου

Εφιαλτική χαρακτηρίζεται η κατάσταση σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου, οι οποίες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα λειψυδρίας και με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται έντονα.

Πάνω από ένα μήνα έχουν να δουν σταγόνα νερού, οι κάτοικοι του συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου, έχοντας νιώσει στο πετσί τους τον εφιάλτη της λειψυδρίας.

Σε γειτονιά στην περιοχή των πρώην σφαγίων στην Αλικαρνασσό το κακό έχει παραγίνει με φόντο τις ζημιές στα δίκτυα της ΔΕΥΑΗ, καθώς δημότες υποστηρίζουν ότι πάνω από 15 ημέρες, βιώνουν το μαρτύριο της σταγόνας, ενώ η απόγνωση έχει οδηγήσει ορισμένους να κάνουν βουτιές στη θάλασσα για να πλυθούν. 

Αρκετές οικογένειες αναγκάζονται είτε να κουβαλούν με τα μπιτόνια το νερό από άλλες γειτονιές, είτε να αγοράζουν νερό με βυτία, ενώ άλλοι δημότες χάνουν τον ύπνο τους εδώ και μέρες, για να τσεκάρουν αν τελικά έφτασε ή όχι το νερό στα σπίτια τους για να γεμίσουν τα ντεπόζιτά τους.

Επίσης και στην ευρύτερη περιοχή στο Κορακοβούνι δημότες αντικρίζουν μεγάλες ποσότητες να χάνονται στο δρόμο εδώ και μέρες, με τους ίδιους να τηλεφωνούν στη ΔΕΥΑΗ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ενώ δημότες λένε το… νερό νεράκι την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΗ ενημερώνουν τους καταναλωτές ότι την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, θα επανέλθει σταδιακά η ομαλή υδροδότηση σε Βασιλειές, Σύλλαμο, Άγιο Βλάση, καθώς και στα σημεία που βρίσκονται ψηλότερα στην περιοχή Κορακοβούνι, όπως και σε αυτά της οδού Ούλοφ Πάλμε.

Τα προβλήματα υδροδότησης, παρουσιάζονται, λόγω σοβαρής ζημιάς σε μία από τις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑΗ, στην περιοχή των Βασιλειών, διευκρινίζει η Δημοτική Επιχείρηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια