Τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Φιλανθρωπίας στο NTORE Gastronomy & Symposia

Ηράκλειο
Τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Φιλανθρωπίας στο NTORE Gastronomy & Symposia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος η δημιουργία μιας κοινωνίας με «ισότητα και αλληλεγγύη»

Η Διεθνής Ημέρα Φιλανθρωπίας καθιερώθηκε σχετικά πρόσφατα, το 2012, και γιορτάζεται στις 5 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία «έφυγε» μία εμβληματική μορφή, η Μητέρα Τερέζα, η οποία με το έργο της θεωρείται ότι προήγαγε την παγκόσμια φιλανθρωπία.

Ο σκοπός της ημέρας είναι αφενός να τιμήσει όσες και όσους προσέφεραν διαχρονικά στα αναξιοπαθούντα μέλη της κοινωνίας, αλλά και να καλλιεργήσει συγχρόνως την κουλτούρα της Φιλανθρωπίας, τη συναίσθηση και να εξασφαλίσει ένα κοινό βήμα για δραστηριότητες συνδεόμενες με τη φιλανθρωπία, σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο. Και ακόμη παραπέρα να προάγει τις έννοιες της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, στις οποίες βασίζεται όλη η κουλτούρα της προσφοράς στο συνάνθρωπο - με στόχο πάντα τη δημιουργία μιας κοινωνίας με «ισότητα και αλληλεγγύη».

Από τις οργανώσεις που ασχολούνται με το μεταναστευτικό μέχρι τους οργανισμούς για τα υποσιτιζόμενα παιδιά, τις κακοποιημένες γυναίκες, τη βοήθεια στους αρρώστους, την αγάπη στα ζώα, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος - υπάρχει ένα τεράστιο πεδίο εθελοντικής προσφοράς και δράσης και ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει. Και με βεβαιότητα, η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από τη φιλανθρωπία βοηθά και τον καθένα να γίνεται καλύτερος!

Έτσι στα πλαίσια αυτά οι ιδιοκτήτες του NTORE Gastronomy & Symposia - μέλη της Ηρακλειώτικης κοινωνίας -  με την βοήθεια των εργαζομένων αποφάσισαν να παραχωρήσουν τον χώρο και τις υπηρεσίες του αυτή την ημέρα ώστε από αυτό το βήμα να αποκτήσουν φωνή και να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για το έργο που προσφέρουν - ορισμένοι μόνο από τους συλλόγους και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και να στηρίξετε την εκδήλωση για τη ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ που θα γίνει στο χώρο του NTORE Gastronomy & Symposia την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 18:00-21:00, να συζητήσουμε για την αξία της φιλανθρωπικής δράσης να ενημερωθούμε για τις δραστηριότητες των αντίστοιχων ομάδων και συλλόγων του τόπου μας και να στηρίξουμε ποικιλοτρόπως τους σκοπούς τους!

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την άμεση ανταπόκριση για συν-διοργάνωση της εκδήλωσης εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, στο χώρο του NTORE Gastronomy & Symposia, τους Συλλόγους & Ομάδες:

Αλληλεγγύη, Εταιρία Alzheimer Ηρακλείου Κρήτης

Ευ Ζω με τον καρκίνο, Σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο

Ζωφόρος, Πολιτισμός-Περιβάλλον-Ζωοφιλία

Ηλιαχτίδα, Παγκρήτιος σύλλογος γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία

Παιδικά Χωριά SOS Κρήτης

Σύλλογος Ανακουφιστικής Φροντίδας Κρήτης «Ζαχαρίας Κ. Μπαντουβάς»

Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News