Ηράκλειο

Ανατροπή στο Δήμο Γόρτυνας: Δεκτή η ένσταση Σχοιναράκη κατά Κοκολάκη

Μεγάλη πιθανότητα να οριστεί αντικαταστάτης του Μ. Κοκολάκη μέσα από την παράταξή του

Μεγάλη ανατροπή στο Δήμο Γόρτυνας λίγους μήνες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού η ένσταση του απερχόμενου δημάρχου Νίκου Σχοιναράκη κατά του νεοεκλεγέντα Μιχάλη Κοκολάκη, έγινε δεκτή.

Μεγάλο είναι το σοκ μετά από αυτή την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που ουσιαστικά δικαιώνει τον κ. Σχοιναράκη.

Ο κ. Κοκολάκης μιλώντας στο neakriti.gr δήλωσε πως «το αποτέλεσμα για το Δήμο βγήκε την ημέρα των εκλογών. Από κει και πέρα, άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με συμβάσεις που ανήκουν στο παρελθόν, δεν έχουν καμία σχέση με τη δημαρχεία».

Ο ίδιος τόνισε ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες: «Θα κάνω αίτηση προσωρινής αναστολής της απόφασης στο ΣτΕ και θα ασκήσω έφεση». Συγκεκριμένα, έγινε δεκτό ότι ο Μιχάλης Κοκολάκης είχε εργολαβικές σχέσεις με το Δήμο Γόρτυνας και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την πλευρά του νεοεκλεγέντα δημάρχου, σε αυτή τη φάση και βάσει νόμου δεν αποκλείεται να οριστεί αντικαταστάτης μέσα από την παράταξη του Μιχάλη Κοκολάκη έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση στο ΣτΕ.

Ο εν λόγω αντικαταστάτης θα ασκεί χρέη δημάρχου μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κοκολάκης και το νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνας ορκίστηκαν μόλις χτες.

Η επίσημη ανακοίνωση του Μιχάλη Κοκολάκη

«Η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την βούληση των πολιτών της Γόρτυνας, που εκφράστηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο – με ποσοστό που άγγιξε το 70% για την παράταξή μας – στις εκλογές της 26ης Μαΐου και της 2ας Ιουνίου. Με την απόφαση αυτή, το δικαστήριο, επί της ουσίας, ακυρώνει το εκλογικό αποτέλεσμα και στερεί από τους Γορτύνιους το δικαίωμα να επιλέξουν οι ίδιοι το πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει την επόμενη τετραετία, έχοντας την ευθύνη της διοίκησης του δήμου μας.

Ο δήμος Γόρτυνας, των πολλών και σοβαρών προβλημάτων, μπαίνει για ακόμα μια φορά σε περιπέτειες, καθώς ο απερχόμενος δήμαρχος, Νίκος Σχοιναράκης, σε μια πρωτοφανή επίδειξη ανευθυνότητας και μικροψυχίας, αποφάσισε να στραφεί, επί της ουσίας, εναντίον τον ίδιων των δημοτών, περιφρονώντας την εντολή τους για αλλαγή σελίδας στον δήμο μας. Βάζοντας το «εγώ» πάνω από το «εμείς», επιλέγοντας να προτάξει προσωπικές αντιπαραθέσεις και ανούσιες διαφορές, ο κ. Σχοιναράκης θέτει τον δήμο Γόρτυνας σε μια κατάσταση πρωτοφανούς ομηρίας. Τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών, στους οποίους οφείλει να απολογηθεί για τις απαράδεκτες ενέργειές του…

Πεποίθησή μας είναι ότι καμία δικαστική απόφαση δεν μπορεί να παρακάμψει τις δημοκρατικές διαδικασίες, να νοθεύσει ή να καταργήσει την λαϊκή ετυμηγορία. Με σεβασμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και με την βεβαιότητα ότι, στο τέλος, η αλήθεια θα λάμψει, θα προσφύγουμε άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο μία από τις σημαντικότερες δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας.

Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μας, «Μεγάλη Γόρτυνα», θα συνεχίσει την πορεία της, ώστε με σκληρή δουλειά, διαφάνεια, ενότητα και διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες, να αλλάξει η εικόνα του δήμου μας. Γιατί το καλό του τόπου μας είναι πάνω από προσωπικές στρατηγικές, εγωισμούς και σκοπιμότητες, που ανήκουν, οριστικά στο χθες.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια