Θανάσης Κύρκος: «Ο Μαμουλάκης υπήρξε μεγάλος δάσκαλος»

Ηράκλειο
Θανάσης Κύρκος: «Ο Μαμουλάκης υπήρξε μεγάλος δάσκαλος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο νέος επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Δρόμοι» στο Μαλεβίζι, στην πρώτη συνέντευξή του στη «Νέα Κρήτη»

Ένας 30άρης πολύ δυναμικός, με εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, αφού έχει ήδη σε αυτήν την ηλικία διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος, προσγειωμένος αλλά σίγουρα με όνειρα για το μέλλον και προσηλωμένος στους στόχους του, είναι ο πολιτικός διάδοχος του Κώστα Μαμουλάκη στο Μαλεβίζι. Πρόκειται για τον Θανάση Κύρκο, ο οποίος λίγα μόλις 24ωρα από την ανάδειξή του ως επικεφαλής της παράταξης “Νέοι Δρόμοι” του Δήμου Μαλεβιζίου στη θέση του Κώστα Μαμουλάκη, που αποχωρεί από την ενεργό αυτοδιοικητική ζωή, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη στη “Νέα Κρήτη”.

Ο ίδιος αναγνωρίζει ως δάσκαλο τον Κώστα Μαμουλάκη, τον προκαλούμε και απαντά για τις εκλογές του 2023, ενώ δίνει απαντήσεις για το αν είχε λάβει το “δαχτυλίδι” εδώ και δύο χρόνια. Τέλος, δηλώνει προσηλωμένος στο έργο που τον περιμένει ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Μαλεβίζι, λίγο πριν την ορκωμοσία. Η συνέντευξη έχει ως εξής:

  • Πώς έγινε η επιλογή για να είστε διάδοχος στην παράταξη;

«Μετά την απόφαση του δημάρχου Κώστα Μαμουλάκη να μην αποδεχτεί την εκλογή του και να κλείσει τον σπουδαίο αυτοδιοικητικό του κύκλο - και με τη δική του προτροπή - έγιναν, όπως ήταν φυσικό, συζητήσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Νέοι Δρόμοι” και διαπιστώθηκε μια ευρύτερη αποδοχή στο πρόσωπό μου. Κάτι εξαιρετικά τιμητικό, αφού προέρχεται από τους άξιους συναδέλφους της δημοτικής μας ομάδας και μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε ενωμένοι, άμεσα και δυναμικά, στην επόμενη μέρα, ως αξιωματική αντιπολίτευση στον Δήμο Μαλεβιζίου».

«Είναι πολύ δύσκολο να διαδέχεσαι έναν αυτοδιοικητικό όπως ο Κώστας Μαμουλάκης. Έναν άνθρωπο με τόσες πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του και έργα που άλλαξαν άρδην δύο δήμους, το Ηράκλειο και το Μαλεβίζι»

  • Ακουγόταν εδώ και δύο χρόνια ως σενάριο.

«Ακουγόταν διάφορα ονόματα και όχι μόνο πριν από δύο χρόνια, αλλά και παλαιότερα. Γενικά, τέτοια σενάρια πάντα υπάρχουν σε όλες τις βαθμίδες της πολιτικής. Στην περίπτωση όμως του Μαλεβιζίου, δεν είχαν καμία βάση εκείνη την περίοδο - όπως και αποδείχτηκε, αφού ουδέποτε ετέθη τέτοιο θέμα. Πήγαμε στις εκλογές ενωμένοι, με μπροστάρη τον δήμαρχό μας, τον Κώστα Μαμουλάκη, τον άνθρωπο στον οποίο όλοι πιστέψαμε και πιστεύουμε, υποστηρίξαμε και μας υποστήριξε. Έναν δήμαρχο από τον οποίο μάθαμε πολλά - ειδικά για εμένα υπήρξε μεγάλος δάσκαλος - και διαπιστώσαμε το τι μπορεί να πετύχει ένας Δήμος όταν έχει στο “τιμόνι” του ανθρώπους που οραματίζονται, σχεδιάζουν και ενεργούν, όπως ο Κώστας Μαμουλάκης».

  • Πότε τελικά αποφασίστηκε; Ψήφισε η παράταξη;

«Έπειτα από την απόφαση του δημάρχου να αποποιηθεί την εκλογή του, συνήλθε η Δημοτική Ομάδα και συζητήθηκε το θέμα, προκειμένου να αποφασίσουμε ποιο θα είναι το επόμενό μας βήμα. Και έτσι έγιναν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες εκλογής. Ακολούθησε η συνεδρίαση της δημοτικής μας παράταξης “Νέοι Δρόμοι” και μέσα από μια ανοιχτή και δημοκρατική διαδικασία τα μέλη της κατέληξαν στην τιμητική, λόγω ομοφωνίας, ανάδειξή μου στη θέση του επικεφαλής της παράταξης».

  • Ποιοι είναι οι δικοί σας στόχοι για τη θητεία που αρχίζει;

«Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ δύσκολο να διαδέχεσαι έναν αυτοδιοικητικό όπως ο Κώστας Μαμουλάκης. Έναν άνθρωπο με τόσες πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό του και έργα που άλλαξαν άρδην δύο δήμους, το Ηράκλειο και το Μαλεβίζι.

Βασικός στόχος της παράταξής μας είναι να μπορέσουμε να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας, να ασκήσουμε εποικοδομητική για τον τόπο αντιπολίτευση και να υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια που θα συνεχίζει την αναπτυξιακή προοπτική του Μαλεβιζίου. Όπως γνωρίζετε, το Μαλεβίζι βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε μια έντονα αναπτυξιακή τροχιά σε όλα τα επίπεδα και η παρακαταθήκη που αφήνει η νυν δημοτική Αρχή είναι πολύ ισχυρή: 129 έργα και μελέτες συνολικών προϋπολογισμών 116.000.000 ευρώ! Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη νέα δημοτική Αρχή, έτσι ώστε να μη διακοπεί ούτε για μία μέρα αυτή η αναπτυξιακή πορεία του δήμου μας».

  • Θα είστε υποψήφιος δήμαρχος το 2023; Την πρόθεσή σας...

«Ο προσωπικός μου στόχος είναι να προσφέρω στον τόπο μου και στους ανθρώπους του. Με τις όποιες δυνάμεις διαθέτω. Το από ποια θέση θα γίνει αυτό, δεν ήταν ποτέ για μένα το ζητούμενο, ούτε υπήρξα ποτέ προσκολλημένος με τίτλους και καρέκλες».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Λίγα λόγια για να γνωρίσουμε καλύτερα τον Θανάση Κύρκο

Ο Θανάσης Κύρκος γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στην Τύλισο Μαλεβιζίου. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Φούρναρη και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Το 2009 αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2012 παρακολούθησε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης “Πολιτική Ανάλυση, Δημόσιες και Ευρωπαϊκές Πολιτικές”.

Από το 2012 είναι αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου, με κύριες αρμοδιότητες:

-·Τις Οικονομικές, Διοικητικές Υπηρεσίες και ΚΕΠ.

- Τις Υπηρεσίες Προγραμματισμού και Οργάνωσης.

- Τις Αποκεντρωμένες Δημοτικές Υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας Τυλίσου.

- Την εποπτεία της εξέλιξης των έργων-μελετών και των εργασιών που εκτελούνται στη Δημοτική Ενότητα Τυλίσου.

- Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

- Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μαλεβιζίου.

Έχει διατελέσει:

* Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.

* Αντιπρόεδρος στον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού (ΔΟΠΠΑΜ).

* Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα γεωργικής ανάπτυξης και κτηνοτροφίας.

* Εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στα θέματα νεολαίας και εθελοντισμού.

* Μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Μαλεβιζίου (ΔΕΥΑΜ).

* Μέλος του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου.

* Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου Μαλεβιζίου.

Επίσης, είναι μέλος στα Διοικητικά Συμβούλια:

- Του “ΑΚΟΜΜ-Ψηλορείτης Α.Α.Ε. ΟΤΑ”.

- Στην “Αναπτυξιακή Ηρακλείου Α.Α.Ε. ΟΤΑ”.

- Στην Εκπαιδευτική-Αναπτυξιακή “Πλοηγός”.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News