Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Χερσονήσου

Ηράκλειο
Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Χερσονήσου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Γιάννης Σέγκος δήλωσε ότι «όλοι μαζί συνυπογράφουν την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του Δήμου»

Παρουσία πλήθους κόσμου και σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Σέγκου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των προέδρων και μελών των Κοινοτήτων του Δήμου Χερσονήσου, παρουσία πολιτικών και θρησκευτικών εκπροσώπων, αυτοδιοικητικών αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, ενδεικτική των αυξημένων προσδοκιών από τη νέα δημοτική Αρχή, με το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης να γεμίζει ασφυκτικά. Την ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής και τον αγιασμό για τη νέα θητεία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος, παρουσία του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Σενετάκης, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γιώργος Λογιάδης, ο περιφερειακός σύμβουλος και τ. δήμαρχος Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανόλης Φραγκάκης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης, ο πρώην βουλευτής και τ. δήμαρχος Σπύρος Δανέλλης, οι τέως δήμαρχοι Κώστας Λαγουδάκης, Χάρης Ροδιτάκης, Δημοσθένης Μπλαβάκης, καθώς και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των αστυνομικών Αρχών, φορέων, συλλόγων και σωματείων.

Ο νέος δήμαρχος, Γιάννης Σέγκος, στην ομιλία του υπογράμμισε ότι είναι βαθιά συγκινημένος για την ύψιστη τιμή, για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, «μαζί με όλους τους εκλεγμένους συναδέλφους στη νέα δημοτική Αρχή, αλλά κυρίως μαζί με τους πολίτες του Δήμου Χερσονήσου, να “συνυπογράφουμε” την πρώτη σελίδα ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία του Δήμου Χερσονήσου».

Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο όρκος που κληθήκαμε σήμερα να δώσουμε συνυφαίνεται με τις ισχυρές αξίες που πρεσβεύουμε, με ήθος, με την έννοια του καθήκοντος, με βούληση και την ισχυρή δέσμευσή μας, ώστε:

- Να επανεκκινήσουμε την ανάπτυξη για τον Δήμο Χερσονήσου.

- Να ενσκήψουμε και να αφουγκραστούμε κάθε μήνυμα της κοινωνίας, του επιχειρηματικού κόσμου, των γονέων και των παιδιών, του αγρότη, του επιστήμονα, των νέων, των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

- Να σχεδιάσουμε με όραμα και σεβασμό, προς τις νέες γενιές, κάθε δράση που θα φέρει τον Δήμο Χερσονήσου πρωταγωνιστή στις εξελίξεις αλλά και που θα του προσδώσει επάρκεια να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις.

- Να διαχειριστούμε με διαφάνεια, με εντιμότητα, με όρους ισονομίας και ισοπολιτείας τα ζητήματα του Δήμου μας.

Ως δήμαρχος Χερσονήσου θα υπηρετήσω τον θεσμό με ανιδιοτέλεια, με σεβασμό και πίστη. Ο Δήμος όμως δεν είναι υπόθεση ενός ή μίας ομάδας - είναι υπόθεση όλων μας, είναι υπόθεση του “δήμου” με την έννοια που οι αρχαίοι μας πρόγονοι τον όρισαν.

Αυτή τη διάσταση της ουσιαστικής δημοκρατίας θέλουμε να πραγματώσουμε, ενθαρρύνοντας και διασφαλίζοντας τη συμμετοχή των δημοτών στη δημαρχία μας. Είναι η αυτοδιοικητική μας αντίληψη αυτή, να εργαστούμε όλοι μαζί σε έναν ζωντανό οργανισμό, που θα υλοποιήσει ένα οραματικό σχέδιο και θα διαχειριστεί απλές και κρίσιμες, μικρές και μεγάλες αποφάσεις.

Η διαβούλευση και η συνεννόηση είναι τα “κλειδιά” που θα μας επιτρέψουν να ξεκλειδώσουμε τις δυνατότητες της κοινωνίας, των τοπικών συλλογικοτήτων και των φορέων».

Στον Δήμο Γόρτυνας

Η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γόρτυνας, Μιχάλη Κοκολάκη, των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων και συμβούλων των Κοινοτήτων του Δήμου Γόρτυνας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Γόρτυνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News