«Συναυλία Αγάπης», με κρητικούς καλλιτέχνες, για τα Παιδικά Χωριά SOS

Πολιτισμός
«Συναυλία Αγάπης», με κρητικούς καλλιτέχνες, για τα Παιδικά Χωριά SOS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φετινή «Συναυλία Αγάπης» θα τιμηθεί ο γνωστός ποιητής Γιώργης Καράτζης, ενώ θα την πλαισιώσουν γνωστοί και ιδιαίτερα αγαπητοί Κρητικοί καλλιτέχνες!

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που έχει σκοπό να προστατεύει παιδιά, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των βιολογικών τους γονιών.

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία.

Στην Κρήτη, το έργο μας ξεκίνησε στο Ηράκλειο το 2012 με τη δημιουργία ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας με στόχο την υποστήριξη της οικογένειας που είναι σε κρίση και μέχρι σήμερα έχουν στηριχθεί ουσιαστικά περίπου 600 οικογένειες.

Από την αρχή του 2018 ξεκίνησε στη Φοινικιά Ηρακλείου η λειτουργία του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης, του τέταρτου Παιδικού Χωριού SOS στην Ελλάδα. Το Παιδικό Χωριό SOS Κρήτης στεγάζεται σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, σε έκταση 5 στρεμμάτων, και αποτελείται από 3 σπίτια οικογενειών SOS που φιλοξενούν σήμερα 18 παιδιά.

Τα έξοδα λειτουργίας του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης καθώς και του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Ηρακλείου καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τις μικρές ή μεγάλες δωρεές των φίλων υποστηρικτών μας και με την οργάνωση εκδηλώσεων, τα έσοδα των οποίων μας προσφέρονται…

Μια τέτοια σειρά εκδηλώσεων, με μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, είναι αυτή με τον τίτλο «Συναυλία Αγάπης», με την αφιλοκερδή συμμετοχή γνωστότατων συγκροτημάτων κρητικής μουσικής και χορών. Κατά τη διάρκεια αυτών των συναυλιών τιμήθηκαν τα μεγάλα ονόματα της κρητικής μουσικής μας παράδοσης, ο Ψαραντώνης & ο Γιώργος Παπαδάκης.

Στη φετινή «Συναυλία Αγάπης» που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης», θα τιμηθεί ο γνωστός ποιητής Γιώργης Καράτζης.

Την εν λόγω εκδήλωση θα πλαισιώσουν τα συγκροτήματα των καλλιτεχνών Βασίλη Σκουλά, Ψαραντώνη, Νίκου Γωνιανάκη, Νίκου Τζουλιαδάκη-Νικόλα Καράτζη, Γιώργου & Χρήστου Στιβακτάκη και το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News