Ηράκλειο

Reunion για τα κορίτσια του Β' Θηλέων μετά από 40 χρόνια

Πρόκειται για τις μαθήτριες που ουσιαστικά έκλεισαν το σχολείο

Πέρασαν 40 χρόνια από τότε που καταργήθηκαν οριστικά τα σχολεία Θηλέων και Αρρένων, «εξουδετερώνοντας επιφυλάξεις, ταμπού και κατεστημένο μιας πολύχρονης νοοτροπίας χωρίς παιδαγωγικά αποτελέσματα».

Το Β’ Θηλέων Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1963 και το έτος 1979 καταργήθηκε οριστικά.

Τα κορίτσια που αποφοίτησαν το 1979 και έκλεισαν οριστικά τις πόρτες του Β’ Θηλέων Ηρακλείου αποφάσισαν να συναντηθούν για να τιμήσουν το ιστορικό τους σχολείο και τα μαθητικά τους χρόνια.

Κορίτσια που πέρασαν την εφηβεία τους τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, έζησαν πορείες και αποχές, έκαναν κοπάνες και χόρεψαν στις disco, μεγάλωσαν με επαναστατικά τραγούδια και ρομαντικές μπαλάντες, γυναίκες σήμερα, επιστήμονες, μητέρες, καλλιτέχνες, εργαζόμενες, ποιήτριες, γιαγιάδες... θα μαζευτούν από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα στις 21 του Σεπτέμβρη, στο Ηράκλειο.

Καλούνται όσες φοίτησαν στα τμήματα που δημιουργήθηκαν το 1973 και αποφοίτησαν το 1979 να συμμετέχουν στην ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook, με τίτλο «Β’ Θηλέων Ηρακλείου Απόφοιτες 1979» για να συγκεντρώσει υλικό, φωτογραφίες και κείμενα και να προετοιμάσει τη μεγάλη γιορτή.

Όσες απόφοιτες δεν είναι «δικτυωμένες» για ιδεολογικούς ή άλλους λόγους, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6932/432.179 (Ελένη Τσικουράκη) και να δηλώσουν συμμετοχή στην όμορφη αυτή βραδιά που θα γίνει στο “New Veneto Restorant” (Επιμενίδου 9, Ηράκλειο).

Σχόλια