Δρόμος Ηρακλείου - Βουτών: Τελειώνουν τα… βάσανα

Ηράκλειο
Δρόμος Ηρακλείου - Βουτών: Τελειώνουν τα… βάσανα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρέμενε «απροσπέλαστος» από την κακοκαιρία του Απριλίου

Σε κατάσταση οδικής ομαλότητας με συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης αναμένεται να επανέλθει την επόμενη εβδομάδα ο δρόμος Ηρακλείου-Βουτών, που είχε “πληγεί” πριν από λίγους μήνες από την κακοκαιρία, με συνέπεια να σημειωθούν καθιζήσεις!

Μετά από αρκετή καθυστέρηση, αυτές τις ημέρες “τρέχουν” επιτέλους οι εργασίες αποκατάστασης με βάση την εργολαβία που ανέθεσε με την επείγουσα διαδικασία της απευθείας διαπραγμάτευσης η Περιφέρεια Κρήτης.

Τις προσεχείς ημέρες, ειδικότερα, θα πέσει από τον ανάδοχο εργολάβο το ασφαλτικό και θα μπουν και τα στηθαία ασφαλείας που προβλέπονται.

Τα ευχάριστα μαντάτα μάς γνωστοποίησε μέσω επιστολής ένας συνάνθρωπός, ο Αντώνης Χαραλαμπάκης, ο οποίος είχε το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.

«Μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε πριν από λίγο. Χτύπησε το τηλέφωνό μου και στην άλλη άκρη ήταν ο περιφερειάρχης Κρήτης, ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης.

Με πήρε για να ζητήσει συγνώμη από μένα και όλους τους κατοίκους της περιοχής για την αργοπορία της Περιφέρειας στην αποκατάσταση του δρόμου πριν τις Βούτες, που είχε χαλάσει με τη μεγάλη νεροποντή τον περασμένο χειμώνα, που σκονίζει και ταλαιπωρεί εκατοντάδες οδηγούς.

Το σημαντικότερο, με διαβεβαίωσε ότι ο δρόμος θα φτιαχτεί», αναφέρει στην επιστολή που μας έστειλε ο εν λόγω πολίτης.

Σε επικοινωνία που είχαμε αργότερα το απόγευμα με τον περιφερειάρχη, ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης μάς επιβεβαίωσε ότι έχει συνεννοηθεί με τον ανάδοχο και πράγματι, όπως μας τόνισε, σήμερα θα γίνουν οι εργασίες και πως το αργότερο μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα μπουν και τα στηθαία ασφαλείας, ώστε ο δρόμος, στο προβληματικό αυτό κομμάτι του 1 χλμ. περίπου που είχε πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα, να καταστεί ξανά απόλυτα ασφαλής για τους διερχόμενους οδηγούς...

Θυμίζουμε ότι η έντονη κακοκαιρία που σημειώθηκε στις 6/4/2019 έπληξε την περιοχή των Βουτών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, και συγκεκριμένα την επαρχιακή οδό 7 “Ηράκλειο- Βούτες- Κρουσώνας”. Περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο του οικισμού παρουσιάστηκαν έντονες καθιζήσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα την τοπική ολίσθηση τοίχων αντιστήριξης και τοπικά την αποκοπή του επιχώματος στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Γι’ αυτόν τον λόγο προέκυψε η άμεση ανάγκη αντιμετώπισης των ακραίων καιρικών καταστροφών της περιοχής. Οι ζημιές που προκλήθηκαν στο οδόστρωμα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας είναι τεράστιες, και συγκεκριμένα σε ένα επικίνδυνο σημείο με μικρή ορατότητα, με αποτέλεσμα να διακοπεί άμεσα τότε η κυκλοφορία της από την Περιφέρεια Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News