Ηράκλειο

Μ. Σενετάκης για δυστύχημα στην Αγία Πελαγία: «Η Κάλλια είναι το 47ο θύμα ενός ακήρυχτου πολέμου»

Την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί ο ΒΟΑΚ τονίζει ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ

Με αφορμή το χαμό της 32χρονηςΚάλλιας, 32 χρόνων που σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στην Αγία Πελαγία, ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Σενετάκης δήλωσε:

«Η άτυχη Κάλλια είναι από την αρχή του χρόνου το 47ο θύμα ενός ακήρυκτου πολέμου στους δρόμους της Κρήτης.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το πρόβλημα είναι πολύπλοκο με πολλές παραμέτρους.

Στο συγκεκριμένο δυστύχημα αιτία ήταν οι κακές υποδομές. Για άλλη μια φορά καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να ολοκληρωθεί το έργο του ΒΟΑΚ. Η Κρήτη δεν μπορεί να περιμένει. Είναι η τελευταία περιφέρεια της χώρας χωρίς κεντρικό οδικό άξονα υψηλής ασφάλειας και είναι δέσμευση του Πρωθυπουργού και δική μας το έργο να γίνει. Και θα γίνει.

Όμως, η έλλειψη υποδομών δεν είναι η μόνη αιτία. Απαιτείται αλλαγή κουλτούρας και οδικής συμπεριφοράς. Η εκπαίδευση κι εδώ παίζει καθοριστικό ρόλο και ως Πολιτεία οφείλουμε να πράξουμε ό,τι πράττει και ο υπόλοιπος πολιτισμένος κόσμος.

Πέραν τούτου, το πρόβλημα έχει και κοινωνικές διαστάσεις. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι το αυτοκίνητο είναι μέσο μεταφοράς και όχι κοινωνικής επίδειξης και καταξίωσης.

Όπως και να γίνει κατανοητό πως αντριά δεν είναι η παραβίαση του ΚΟΚ, αλλά η τήρηση του. Η κρητική περηφάνια δεν είναι να προκαλεί αναίτιο πόνο ή και θάνατο, αλλά να τον αποτρέπει.».

Σχόλια