Ηράκλειο

Φωτιά στη Βιάννο - Οι ισχυροί άνεμοι «εχθρός» των πυροσβεστών

Μεγάλη κινητοποίηση για την Πυροσβεστική

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για φωτιά που ξέσπασε στη Βιάννο.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή Π.Υ. Κρήτης κ. Λαγουδάκη, «στο σημείο έσπευσαν τέσσερα οχήματα με 8 πυροσβέστες οι οποίοι έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να οριοθετήσουν άμεσα τη φωτιά, δηλαδή δεν υπήρξε ενδεχόμενο εξάπλωσης». Λίγες ώρες αργότερα, η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν δύο οχήματα με 4 υπαλλήλους.

Ο ίδιος τονίζει στο neakriti.gr ότι η φωτιά έκαψε χορτολειβαδική έκταση και οι φλόγες δεν βρίσκονταν εξ αρχής κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Ωστόσο, το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν τις 14:00 φωτιά ξέσπασε και σε περιοχή λίγο έξω από τα Χανιά. Όμως το γεγονός ότι βρέθηκαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή 8 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να μην εξαπλωθεί, τα τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο και να κάψει περίπου ένα στρέμμα.

Ο κ. Λαγουδάκης επισημαίνει πως οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ιδίως την επόμενη εβδομάδα, διότι οι άνεμοι θα είναι πολύ δυνατοί και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για αύριο, Κυριακή

Ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ισχύει για αύριο Κυριακή 18 Αυγούστου 2019.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται στις περιοχές της Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Δωδεκανήσων, Κρήτης και Κυθήρων.

Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο κατά την αντιπυρική περίοδο (έως 31 Οκτωβρίου).

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια