«Κίνδυνος - θάνατος» οι 4 Ιρλανδικές διαβάσεις στα Καλέσα

Ηράκλειο
«Κίνδυνος - θάνατος» οι 4 Ιρλανδικές διαβάσεις στα Καλέσα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επικίνδυνες για τους πεζούς οι μεγάλες ταχύτητες - Πρόβλημα η ελλιπής σήμανση

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η μεγάλη ταχύτητα με την οποία διασχίζουν οι οδηγοί τα Καλέσα, όπως επίσης και η ελλιπής ή ακόμα και ανύπαρκτη σήμανση, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τους διερχόμενους, ενώ η ζωή των αγροτών της περιοχής γίνεται πιο δύσκολη το χειμώνα καθώς διασχίζουν… τέσσερις ιρλανδικές διαβάσεις για να φθάσουν στα χωράφια τους.

Η υπομονή έφθασε στα όριά της στα Καλέσα όπου ο απερχόμενος πρόεδρος της τοπικής κοινότητας απευθύνει έκκληση στις αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν για τη σωστή σήμανση των δρόμων.

Παρότι έχει δημιουργηθεί δωρεάν κοινοτικό πάρκινγκ, ελάχιστοι το χρησιμοποιούν προτιμώντας να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους στους δεξιά και αριστερά των δρόμων δυσχεραίνοντας την πρόσβαση των οχημάτων που σαν να μην φτάνει αυτό διασχίζουν το χωριό αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες.

Το καλοκαίρι κινδυνεύουν τα παιδιά, το χειμώνα οι αγρότες που αναγκάζονται να διασχίζουν τις ιρλανδικές διαβάσεις για να φθάσουν στις περιουσίες τους, σημεία τα οποία είναι απροσπέλαστα σε περιόδους ισχυρών βροχοπτώσεων.

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News