Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Μύρωνος

Ηράκλειο
Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Μύρωνος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιστοί προσκύνησαν τα ιερά λείψανα του Αγίου και έλαβαν το θαυματουργό άγιασμα

Τον προστάτη της Άγιο Μύρωνα γιόρτασε με μεγάλη λαμπρότητα και κατάνυξη, όπως κάθε χρόνο, η ομώνυμη κωμόπολη. Χιλιάδες πιστοί κατέκλυσαν τον ναό για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Αγίου και να λάβουν το θαυματουργό άγιασμα. Ακολούθησαν ιερές ακολουθίες και λιτάνευση. Χθες το πρωί, ανήμερα της γιορτής, έγινε Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η ευλόγηση των άρτων και η λιτανεία των ιερών λειψάνων του Αγίου. Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ.κ. Μύρων.

Εκτός όμως από τις θρησκευτικές εκδηλώσεις, η κωμόπολη αποτέλεσε για ένα διήμερο και το κέντρο του πολιτιστικού ενδιαφέροντας, αφού με την ευκαιρία της εορτής του πολιούχου για δύο βραδιές πραγματοποιήθηκε και το περίφημο πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα στην κεντρική πλατεία του χωριού από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, κορυφώνοντας έτσι τις εκδηλώσεις “Ραύκεια 2019” που σημειώνουν μεγάλη επιτυχία.

Την παραμονή πραγματοποιήθηκε γλέντι με το συγκρότημα του Μιλτιάδη Βαρουχάκη και τον Χρύσανθο Μακράκη, ενώ χθες, ανήμερα του Αγίου Μύρωνα, στην κεντρική πλατεία ακολούθησε μεγάλο παραδοσιακό κρητικό γλέντι με το συγκρότημα του Γιώργου Ξυλούρη (Ψαρογιώργης) και τους Αντώνη και Νίκο Ξυλούρη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News