Ηράκλειο

Εργατικό ατύχημα στις Μελέσσες: Στη ΜΕΘ ο 50χρονος - Τι έδειξε η αυτοψία;

Κλιμάκιο της επιθεώρηση εργασίας πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο του ατυχήματος

Αυτοψία στο χώρο όπου συνέβη το εργατικό ατύχημα το πρωί της Τετάρτης στις Μελέσσες Ηρακλείου πραγματοποίησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου μαζί με την τεχνική επιθεώρηση εργασίας.

Το ατύχημα συνέβη στον προαύλιο χώρο του σχολείου στις Μελέσσες, όπου ο 50χρονος πραγματοποιούσε εργασίες.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, ο 50χρονος - ο οποίος έχει τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια - νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της αυτοψίας, στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά πως «το κλιμάκιο διαπίστωσε “πειραγμένο” το χώρο το ατυχήματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αυτοψία πραγματοποίησε σήμερα στον προαύλιο χώρο του σχολείου στις Μελέσσες όπου πραγματοποιήθηκε χθες (7.8.19) εργατικό ατύχημα, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός συναδέλφου 50χρόνων και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ. Το κλιμάκιο διαπίστωσε «πειραγμένο» το χώρο το ατυχήματος. 

Το νέο αυτό εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των εργατικών ατυχημάτων. Και το συγκεκριμένο ατύχημα, δεν είναι αποτέλεσμα της κακιάς μας της μοίρας, αλλά έχει να κάνει με την εντατικοποίηση της δουλειάς και την παντελή έλλειψη μέτρων ασφάλειας.

Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας και να καταγγέλλουν περιστατικά ασυδοσίας.

Κι ενώ τα εργατικά ατυχήματα διαρκώς αυξάνονται, η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις,  εξακολουθεί να έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς υποστελεχωμένους που μαζί με τους αντεργατικούς νόμους οι εργαζόμενοι είναι βορά της εργοδοσίας.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια