Αγανακτισμένοι και διψασμένοι οι δημότες στη Νέα Αλικαρνασσό

Ηράκλειο
Αγανακτισμένοι και διψασμένοι οι δημότες στη Νέα Αλικαρνασσό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το μαρτύριο της σταγόνας βιώνουν εδώ και πολλές ημέρες, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Σε κατάσταση οργής βρίσκονται κάτοικοι της Νέας Αλικαρνασσού στο τμήμα προς τη Βιομηχανική Περιοχή, οι οποίοι εδώ και δέκα μέρες μένουν, όπως λένε, χωρίς νερό, καλύπτοντας βασικές τους ανάγκες με εξάδες νερά που αγοράζουν ή ακόμη και με δοχεία νερού που επιχειρούν να αντλήσουν από τις βρύσες που τρέχουν σταγόνα-σταγόνα.

Η κατάσταση, όπως εξηγούν, έχει φτάσει στο απροχώρητο, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στη ΔΕΥΑΗ λέγοντας ότι εδώ και μέρες το μόνο «ενδιαφέρον» που έδειξαν είναι να τους κοροϊδεύουν, τη στιγμή που, όπως καταγγέλλουν, τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

Το πρόβλημα με την υδροδότηση στη διάρκεια μιας περιόδου με αυξημένες θερμοκρασίες και μετά από έναν χειμώνα με έντονες βροχοπτώσεις έχει φέρει «στο αμήν», όπως αναφέρουν κάτοικοι αρκετών περιοχών που βιώνουν την ανυπαρξία νερού, όπως για παράδειγμα στις Μεσαμπελιές, που μερίδα κατοίκων είναι έτοιμη να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, έχοντας ήδη ενημερώσει για το ζήτημα αυτό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Εργασίας.

Κάτοικοι της οδού Κολοκοτρώνη στη Νέα Αλικαρνασσό, στο τμήμα που οδηγεί προς τη Βιομηχανική Περιοχή, όχι απελπισμένοι αλλά εξοργισμένοι, ζητούν εξηγήσεις και κυρίως λύση σε ένα πρόβλημα που έχει μετατρέψει, όπως δηλώνουν, τη ζωή τους σε εφιάλτη.

Αγοράζουν επί μέρες νερό σε εξάδες για να καλύψουν ανάγκες όπως για το μπάνιο τους, σταγόνα-σταγόνα μαζεύουν το νερό σε μπιτόνια, φέρνουν μέχρι και βυτία για να μπορέσουν να πλυθούν και να μην αρρωστήσουν... κι όλα αυτά μέσα στο καλοκαίρι, με τις θερμοκρασίες να δημιουργούν μια ανυπόφορη κατάσταση, μετά από έναν χειμώνα που οι βροχές γέμισαν τα φράγματα, όχι όμως τα δικά τους ντεπόζιτα.

Η κοροϊδία, όπως διευκρινίζουν, από τις αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και δύο περίπου εβδομάδες είναι καθημερινό φαινόμενο. Μια φορά που άφησαν το νερό πριν από πέντε μέρες να τρέξει για κάποιες ώρες, δεν μπόρεσαν καν να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες μιας μέρας, ενώ η παγιωμένη πλέον φέτος αδυναμία να έχουν τη ροή του νερού που απαιτείται δεν αφήνει περιθώρια για εξηγήσεις, οι οποίες ανάλογα με το περιεχόμενο της καταγγελίας στη ΔΕΥΑΗ, όπως σημειώνουν, είναι και διαφορετική...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News