Ηράκλειο

Bασίλειο των «μαϊμούδων» αποθήκη στο Ηράκλειο – Γέμισαν νταλίκες με κατασχεμένα

Χειροπέδες σε Αθηναίο που έκανε μέσω του νησιού μας χονδρεμπόριο τεράστιων ποσοτήτων ρούχων με πλαστά σήματα

Τεράστιες ποσότητες ρούχων- “μαϊμού” αποκάλυψε το ΣΔΟΕ σε αποθήκη λίγο έξω από το Ηράκλειο και συγκεκριμένα στον δρόμο προς Μεσαρά. Μάλιστα οι ποσότητες των απομιμήσεων ήταν τόσες, που μεταφέρθηκαν με νταλίκες και γέμισαν κοντέινερ στο Τελωνείο. Το εντυπωσιακό είναι ότι ως χονδρέμπορος συνελήφθη Αθηναίος που είχε στήσει επιχείρηση παραεμπορίου πολλών εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του Δημοσίου!
Η έφοδος των “ράμπο” ειδικού κλιμακίου του ΣΔΟΕ από την Αθήνα σε αποθήκη στο Ηράκλειο έβγαλε για μία ακόμη φορά “λαβράκι”, αποκαλύπτοντας δεκάδες ποσότητες “μαϊμού” επώνυμων προϊόντων ένδυσης που θα κατέκλυζαν την αγορά, προκαλώντας έναν αθέμιτο ανταγωνισμό και ένα μεγάλο πλήγμα στην οικονομία. Πίσω από τη διακίνηση των προϊόντων αυτών, που όπως φαίνεται θα κατέληγαν κυρίως σε Κρήτη και ηπειρωτική Ελλάδα, κρυβόταν ένας Αθηναίος, στον οποίο οι αστυνομικές Αρχές μετά την αποκάλυψη της παράνομης δράσης του πέρασαν χειροπέδες.


Η μεγάλη επιχείρηση ειδικού κλιμακίου από την Αθήνα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος εξελίχθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα τις τελευταίες ώρες επί κρητικού εδάφους. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά και το χτύπημα στο παραεμπόριο ηχηρό, καθώς κατάφεραν να εντοπίσουν τεράστιες ποσότητες ρούχων με πλαστά σήματα οίκων του εξωτερικού, που ο Αθηναίος διακινητής θα προωθούσε στην αγορά. Από το ρεπορτάζ της “ΚΡΗΤΗ TV”, μάλιστα, προέκυψαν αποκλειστικές εικόνες και πληροφορίες για τη μεγάλη επιχείρηση των “ράμπο” του Σώματος. Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει επανειλημμένες επιχειρήσεις, με τα πιο σημαντικά αποτελέσματα πανελληνίως να σημειώνονται στην Κρήτη.

Παραστατικά οδήγησαν στην αποθήκη

Αυτή τη φορά, η μεγάλη επιχείρηση του ειδικού κλιμακίου από την Αθήνα τού Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στο νησί μας πραγματοποιήθηκε αφού πρώτα το Σώμα είχε “ξεσκονίσει” τη δραστηριότητα του Αθηναίου επιχειρηματία-εμπόρου, ο οποίος φαινόταν ότι διακινεί πολύ μεγάλες ποσότητες απομιμήσεων ρούχων. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, μάλιστα, βρέθηκαν παραστατικά που οδήγησαν τις διωκτικές Αρχές στο σημείο όπου βρίσκεται η αποθήκη, στην οποία φυλάσσονταν τα “μαϊμού” εμπορεύματα. Η έφοδος των διωκτικών Αρχών έγινε μεθοδικά και στοχευμένα στην αποθήκη, την οποία έκαναν “φύλλο και φτερό”, με τις πληροφορίες να θέλουν τις ποσότητες των προϊόντων απομιμήσεων να είναι τόσο μεγάλες, που χρειάστηκε να συσκευαστούν κατά τη διάρκεια της όλης πολύωρης επιχείρησης σε τουλάχιστον πέντε κοντέινερ, στα οποία θα παραμείνουν έως ότου αποφασιστεί προφανώς η άμεση καταστροφή τους, καθώς και στις προηγούμενες περιπτώσεις επιχειρήσεων για την παρεμπόδιση του παραεμπορίου προϊόντων- “μαϊμού” είχαμε αντίστοιχες κινήσεις από τις διωκτικές Αρχές. Αξίζει να σημειωθεί πως το τεράστιο “μαϊμού” εμπόρευμα χρειάστηκε να μεταφερθεί με νταλίκες στο Τελωνείο.

Είχε αφήσει και “φέσι” για το ενοίκιο της αποθήκης

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, στην οποία βρέθηκαν τα “μαϊμού” είδη ρουχισμού, δήλωσε πως ο Αθηναίος επιχειρηματίας που νοίκιαζε τον χώρο τού είχε αφήσει μεγάλο “φέσι”, καθώς για πολύ καιρό δεν πλήρωνε τα ενοίκια, ενώ την ίδια στιγμή κανείς δε γνώριζε το τι γινόταν μέσα στον αποθηκευτικό αυτό χώρο, με το όλο παραεμπόριο να αποκαλύπτεται ύστερα από την έφοδο και την άμεση επέμβαση των Αρχών. Υπενθυμίζεται πάντως πως, πριν από περίπου ένα χρόνο, είχαμε ξανά επανειλημμένες επιχειρήσεις των διωκτικών Αρχών σε αποθήκες τόσο στην περιοχή της Χερσονήσου, όσο και στην ευρύτερη περιοχή όπου βρέθηκε ο συγκεκριμένος αποθηκευτικός χώρος, με τους εκπροσώπους του ΣΔΟΕ από την Αθήνα να κάνουν τότε λόγο για τις μεγαλύτερες ποσότητες “μαϊμού” προϊόντων που είχαν κατασχεθεί ποτέ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια