Χωρίς νερό οι Μεσαμπελιές για μέρες - «Βροχή» οι καταγγελίες

Ηράκλειο
Χωρίς νερό οι Μεσαμπελιές για μέρες - «Βροχή» οι καταγγελίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βροχή» οι καταγγελίες από κατοίκους περιοχών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υδροδότηση

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες πολιτών από διάφορες περιοχές του Ηρακλείου, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης στην καρδιά του καλοκαιριού.  

Το πρόβλημα είναι συνεχές και επαναλαμβανόμενο για πολλές από αυτές τις περιοχές, όπως και αυτή των Μεσαμπελιών, με αποτέλεσμα την αγανάκτηση των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Σύμφωνα με τον αναγνώστη του neakriti.gr Α.Κ., κάτοικο της περιοχής Μεσαμπελιών και οικογενειάρχη, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο, αντιμετώπιζαν πρόβλημα στην περιοχή.

Από την προηγούμενη Πέμπτη, το νερό το άφηναν πέρα παρά μέρα, σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο από την περασμένη Τρίτη, οι βρύσες τους δεν ξανάτρεξαν ούτε σταγόνα και φυσικά, αυτό ήταν και η… σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής των κατοίκων.

«Μας κόβουν το νερό, ενώ και δεν προλαβαίνουν καν να γεμίσουν τα ντεπόζιτα! Ολόκληρο το μήνα Ιούλιο δεν είχαμε νερό. Οι διακοπές ήταν συνεχείς. Μας λένε για κάποια βλάβη στον Γιούχτα, ακόμα κι αν υπάρχει βλάβη, ακόμα να διορθωθεί;», τονίζει αγανακτισμένος ο καταγγέλλον.

Όπως μας διευκρινίζει «αναγκάστηκα να πάρω νερό από ιδιώτη και πλήρωσα τριάντα ευρώ το κυβικό, το αντιλαμβάνεστε; Πληρώνω την ΔΕΥΑΗ, πληρώνω και τον ιδιώτη και πάλι αντιμετωπίζω πρόβλημα!».

Καταλήγοντας αναφέρει: «Καλό θα ήταν να πουν τι συμβαίνει, να δώσουν μία σαφή απάντηση, δεν είμαστε πολίτες μόνο με υποχρεώσεις…».

Στο μεταξύ η ΔΕΥΑΗ είχε ενημερώσει τους πολίτες με ανακοίνωσή της ότι θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης στις περιοχές Βασιλειές, Σύλλαμος, Άγιος Βλάσης και στα υψομετρικά ψηλά σημεία της οδού Ούλοφ Πάλμε.

Ο λόγος είναι η βλάβη του αντλητικού συγκροτήματος της υδρευτικής γεώτρησης Β6Α στους πρόποδες του Γιούχτα. Όπως μάλιστα ανακοινώνεται από τη ΔΕΥΑΗ, η ομαλή υδροδότηση της περιοχής αναμένεται να αποκατασταθεί αύριο Παρασκευή 2 Αυγούστου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News