Ηράκλειο

Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών: Εξειδικευμένα προγράμματα σπουδών στο Ηράκλειο

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΕΣΟΕΛ έχουν ξεκινήσει ήδη στο Ηράκλειο από τον περασμένο Οκτώβριο

Το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών ανακοίνωσε την έναρξη της λειτουργίας του νέου του εκπαιδευτικού κέντρου στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και την έναρξη των εξειδικευμένων προγραμμάτων σπουδών του τα οποία μάλιστα πραγματοποιούνται ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο.

Η πρωτοβουλία του ΣΟΕΛ να δημιουργήσει το δεύτερο εκπαιδευτικό του κέντρο στο Ηράκλειο στοχεύει στην αξιοποίηση του υψηλού επιπέδου επαγγελματιών και αποφοίτων των οικονομικών σχολών της Κρήτης, παρέχοντάς τους τα προγράμματα εξειδικευμένης γνώσης και επαγγελματικής επιμόρφωσης, τα οποία έχουν για περισσότερες από δύο δεκαετίες πιστοποιήσει τον ΙΕΣΟΕΛ, ως τον κορυφαίο φορέα εκπαίδευσης Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών στην Ελλάδα.

Η ανακοίνωση των προγραμμάτων πραγματοποιήθηκε παράλληλα με τα εγκαίνια του εκπαιδευτικού κέντρου του ΙΕΣΟΕΛ, την Δευτέρα 29 Ιουλίου, στο Ηράκλειο, με την παρουσία εκπροσώπων φορέων, επαγγελματικών ενώσεων και επαγγελματιών της Κρήτης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τον «Αναμορφωμένο διεθνή κώδικα δεοντολογίας επαγγελματιών λογιστών και τη συνεχή εκπαίδευση στην υπηρεσία των οικονομολόγων», με εισηγητή τον Καθηγητή Σταύρο Θωμαδάκη, Πρόεδρο του Συμβουλίου Διεθνών Προτύπων Δεοντολογίας για Ελεγκτές Λογιστές (IESBA), ενώ παρουσιάστηκαν τα προγράμματα σπουδών και διεθνών συνεργασιών του ΙΕΣΟΕΛ από τον κ. Βασίλειο Λουμιώτη, Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή, Διευθυντή Σπουδών ΙΕΣΟΕΛ, Προέδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΣΟΕΛ, τον κ. Παναγιώτη Αλαμάνο, CEO της ΣΟΛ Crowe, Μέλους της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων ΣΟΕΛ και τον κ. Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, Managing Partner της Moore Stephens, Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου ΙΕΣΟΕΛ.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του ΣΟΕΛ – ΙΕΣΟΕΛ, κ. Χαρίλαος Αλαμάνος, υπογράμμισε σχετικά με την έναρξη λειτουργίας των προγραμμάτων του ΙΕΣΟΕΛ, «ο ρόλος του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του ΣΟΕΛ είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το κύρος, την ακεραιότητα αλλά και την εξέλιξη του επαγγέλματος του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να αποτελούμε τον κορυφαίο εκπαιδευτικό φορέα για τον κλάδο στην Ελλάδα και σήμερα πιστοποιούμε την στρατηγική διεύρυνσής μας, τόσο γεωγραφικά όσο και σε επίπεδο συνεργασιών, επιδιώκοντας την περαιτέρω ενίσχυση του επιστημονικού και του γνωστικού αντικειμένου που παρέχουμε. Το επόμενο έτος θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε σε νέες πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση».

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΙΕΣΟΕΛ που έχουν ξεκινήσει ήδη στο Ηράκλειο από τον περασμένο Οκτώβριο, περιλαμβάνουν το Διετές Πρόγραμμα Μεταπτυχιακής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ελεγκτών Λογιστών καθώς και σεμινάρια συνεχούς επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Σχετικά με το ΙΕΣΟΕΛ

Το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του ΣΟΕΛ, δημιουργήθηκε το 1997, συνεχίζοντας την παράδοση του Σώματος Ορκωτών Λογιστών, που από το 1955 παρείχε υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στα μέλη του. Το ΙΕΣΟΕΛ, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα αποσκοπεί στην παροχή μεταπτυχιακής επαγγελματικής εκπαίδευσης στα μέλη του καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων, στην οργάνωση ειδικών σεμιναρίων επιμόρφωσης, εξειδίκευσης και συνεχούς εκπαίδευσης των απασχολούμενων στο ελεγκτικό και λογιστικό επάγγελμα. Το ΙΕΣΟΕΛ αποτελεί σήμερα τον κορυφαίο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό φορέα στην Ελλάδα για το επάγγελμα των Ελεγκτών Ορκωτών Λογιστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια