Ηράκλειο

Καταγγελία: Ο δρόμος τσιμεντώθηκε τον Μάιο, τα μπάζα παραμένουν και τον Ιούλιο

Δείτε φωτογραφίες που στέλνει κάτοικος της περιοχής: «Ζούμε με το φόβο να καούμε εμείς & η περιουσία μας»

Κραυγή αγωνίας και αγανάκτησης εκφράζει μία κάτοικος της Αμμουδάρας η οποία, λίγο πριν τις εκλογές όπως καταγγέλλει, είδε συνεργείο να τσιμεντώνει ένα δρόμο που είναι αδιέξοδος, γεγονός που φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Παράλληλα, όπως η ίδια καταγγέλλει, για να γίνει αυτό το έργο, χόρτα, σκουπίδια, χώματα και μπάζα συγκεντρώθηκαν σε παρακείμενο χωράφι δημιουργώντας μία χωματερή η οποία δεν έχει καθαριστεί.

Η καταγγέλλουσα κατακεραυνώνει τις δεσμεύσεις που ισχυρίζεται ότι άκουσε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ότι δηλαδή τα ξερόχορτα και όλα τα εύφλεκτα υλικά θα μαζευτούν εντός δύο ημερών. Τα σκουπίδια παραμένουν στο χωράφι και ο μήνας είναι Ιούλιος…

Η γυναίκα εκφράζει τους φόβους της για το τι θα γίνει αν ξεσπάσει κάποια φωτιά: «Λυπάμαι που μετά το Μάτι αντί η αυτοδιοίκηση να συνετιστεί και να δει τα θέματα πιο σοβαρά, προβαίνει σε τέτοιες αυθαίρετες, χωρίς σχεδιασμό ενέργειες, επικίνδυνες για τη ζωή και τη περιουσία των πολιτών» τονίζει.

Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία:

«Στην περιοχή της Αμμουδάρας Δήμου Μαλεβιζίου, την εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές και συγκεκριμένα στις 22/5/2019 στρώθηκε με τσιμέντο αδιέξοδος δρόμος, (κάθετος στη Μουσών η οποία είναι κάθετη στην οδό Γεννήσεως Θεοτόκου ακριβώς απέναντι από τον ομώνυμο ιερό ναό) μήκους 70 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων περίπου, που καταλήγει σε γκρεμό 3 μέτρων περίπου, μετά από “σχετικό αίτημα των περιοίκων για καθαρισμό του χώρου και απορρόφηση κονδυλίου κάποιας εργολαβίας για να μη χαθούν τα χρήματα…”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ο οποίος επιστατούσε προσωπικά τη κατασκευή του έργου. Προκειμένου δε να γίνει η κατασκευή, συνέλεξαν χόρτα, σκουπίδια, μπάζα χώματα και τα συγκέντρωσαν σε παρακείμενο χωράφι όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, δημιουργώντας ουσιαστικά μια χωματερή ανεξέλεγκτη.

Τα σκουπίδια, ξερόχορτα και πλαστικά, εύφλεκτη ύλη δηλαδή, όπως βλέπετε, δεν έχουν ακόμα συλλεχθεί, παρότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα τα μάζευαν σε δύο μέρες! Το ίδιο δεσμεύτηκε και ένας έτερος αντιδήμαρχος που κλήθηκε να μας ηρεμήσει.

Μετά από επιμονή εμένα και του συζύγου μου, “έδωσαν” κλίση στο τσιμεντόδρομο για να μην μας πνίξουν τα νερά της βροχής σε περίπτωση έντονων καιρικών φαινομένων... Φαντάζεστε δε τα έντονα νερά της βροχής σε ένα τσιμεντόδρομο μήκους 70 μέτρων και πλάτους 2 μέτρων περίπου, με πόση μεγαλύτερη δύναμη θα τρέχουν απ’ ότι σε χορταριασμένο έδαφος που ήταν μέχρι σήμερα.

Τα παραπάνω έργα των υπηρεσιών του Δήμου Μαλεβιζίου έχουν γίνει χωρίς τεχνική μελέτη από αρμόδιους μηχανικούς, πριν τις εκλογές, εντελώς πρόχειρα και κατά τη γνώμη μου για ψηφοθηρικούς λόγους, μιας και είναι εμφανές ότι ήθελαν να “εξυπηρετήσουν” κάποιους.

Τα ξερόχορτα και τα σκουπίδια δεν έχουν μαζευτεί ακόμα! Έχουν περάσει δύο και πλέον μήνες!

Άραγε μήπως πρέπει να καούμε πρώτα για να ενδιαφερθούν οι αναρμόδιοι αρμόδιοι;

Η μπάρα που τοποθετήθηκε στην κατάληξη του τσιμεντόδρεμου... άκρως επικίνδυνη για κάποιον που δεν ξέρει τη περιοχή.

Λυπάμαι που μετά το Μάτι αντί η αυτοδιοίκηση να συνετιστεί και να δει τα θέματα πιο σοβαρά, προβαίνει σε τέτοιες αυθαίρετες, χωρίς σχεδιασμό ενέργειες, επικίνδυνες για τη ζωή και τη περιουσία των πολιτών.

Μέχρι σήμερα, πέρα από τα συνεχή τηλεφωνήματα μου σε όλους τους (ΑΝ)αρμόδιους, από τη Γραμματεία του Δημάρχου μέχρι τον υπεύθυνο Δ/ντη, Αντιδήμαρχο Προϊστάμενο, έχω στείλει και έγγραφη ηλεκτρονική επιστολή την οποία και πρωτοκόλλησαν (αρ. 13059/24-6-2019)!!!

Με όλες αυτές τις υψηλές θερμοκρασίες ζούμε στη κυριολεξία με το φόβο να καούμε εμείς και η περιουσία μας.

Γιατί κ.κ. Δήμαρχε - Αντιδήμαρχε τόση αδιαφορία; Μήπως γιατί σε λίγο δεν θα είστε στις θέσεις σας επειδή οι πολίτες δεν σας εξέλεξαν;

Μία Αγανακτισμένη Συμπολίτισσα σας».

Η απάντηση του Δήμου Μαλεβιζίου

Το neakriti.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Άρη Σαλούστρο προκειμένου να δώσει τη δική του απάντηση στο αίτημα – καταγγελία της κατοίκου στην Αμμουδάρα, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου.

Ο κ. Σαλούστρος τόνισε πως «το έργο του Δήμου Μαλεβιζίου και της κάθε Δημοτικής Αρχής δε σταματά ποτέ. Ακόμα και τώρα που μιλάμε, είμαστε έξω και δουλεύουμε. Όλες οι ημέρες είναι εργάσιμες για εμάς».

Στη συνέχεια, ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι «πάντα δουλεύουμε και εμείς κρίνουμε πότε πρέπει να τσιμεντωθεί ένας δρόμος και ποιος δρόμος θα είναι αυτός».

Τέλος, ο κ. Σαλούστρος είπε πως «και τώρα είμαστε στο δρόμο και δουλεύουμε, τσιμεντώνουμε… Τώρα! Που είναι μετεκλογική περίοδος. Η μόνη ημέρα που δε δουλεύουμε είναι εκείνη της παράδοσης – παραλαβής στην επόμενη Δημοτική Αρχή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια