Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Ηράκλειο
Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαβάστε το κείμενο που υπογράφει η Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδος

Την αντίθεσή τους για τη δημιουργία του νέο αεροδρομίου στο Καστέλι εκφράζουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδος.

Μάλιστα, με μία ανακοίνωσή τους κάνουν γνωστή την προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με το «νόμο για το νέο αεροδρόμιο που παραβιάζει την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία για την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου» αναφέρουν.

Μεταξύ άλλων, γράφουν:

«Την ακύρωση του νόμου 4612/19 με τον οποίο κυρώθηκε η σύμβαση παραχώρησης του αεροδρομίου Καστελλίου ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας φορείς και κάτοικοι του Ηρακλείου και της Πεδιάδας, λόγω των σοβαρών παραβάσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία του ανθρωπίνου και φυσικού περιβάλλοντος.

Στην αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν στις 25 Ιουλίου η «Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδος» και η «Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου» αλλά και πολίτες της περιοχής, τονίζεται πως η κύρωση της σύμβασης παραχώρησης επέχει θέση αδειοδότησης του έργου, χωρίς όμως να έχουν προηγηθεί τα στάδια ελέγχου και αντιμετώπισης των συνεπειών στο ευρύτερο περιβάλλον.».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News