Ηράκλειο

Jean Hanlon: 10 μπαλόνια στον ουρανό για τη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε αποσύνθεση στον Κούλε

10 μπαλόνια για τα 10 χρόνια από το μυστηριώδη θάνατό της…

Στο λιμάνι του Ηρακλείου βρέθηκε σε κατάσταση προχωρημένης σήψης το σώμα της 53χρονης Βρετανίδας που ζούσε μόνιμα στην Κρήτη

10 μπαλόνια στη μνήμη της αγαπημένης τους Jean Hanlon θα πετάξουν οι οικείοι της, με αφορμή τη συμπλήρωση των 10 χρόνων από το μυστηριώδη θάνατό της στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Πρόκειται για την υπόθεση θανάτου της 53χρονης Βρετανίδας, Jean Hanlon, που βρέθηκε νεκρή και σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης στο λιμάνι του Ηρακλείου το απόγευμα της 13ης Μαρτίου 2009, έπειτα από 4 ημέρες που παρέμενε εξαφανισμένη.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Αυγούστου, οι οικείοι της θα τιμήσουν τη μνήμη της, πετώντας 10 μπαλόνια με ήλιον στο σημείο όπου ξεβράστηκε το άψυχο σώμα της, στο λιμενοβραχίονα Ηρακλείου, κοντά στο φρούριο του Κούλε.

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου που υπογράφει ο ένας από τους τρεις γιους της, Michael Porter, στην τελετή μνήμης θα παραβρεθεί ο ίδιος, η ανιψιά του, μέλη της οικογενείας τους, αλλά και φίλοι τους, που θα ταξιδέψουν από τη Βρετανία στην Κρήτη, «την οποία λάτρευε η μητέρα τους», το Σάββατο 24 Αυγούστου.

Μάλιστα, όπως ο ίδιος αναφέρει «Η Κρήτη, παρά τις οδυνηρές μνήμες που έχουμε αποκτήσει, αποτελεί ξεχωριστό προορισμό για την οικογένειά μας».

Ζητά απαντήσεις από τους Κρητικούς για το μυστηριώδη θάνατο

Εκτός από την τελετή στη μνήμη της μητέρα του, ο κ. Porter αναφέρει πως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κρήτη, πρόκειται να μοιράσει φυλλάδια, ενώ θα τοιχοκολλήσει και αφίσες, ζητώντας βοήθεια και πληροφορίες από τους Κρητικούς, αναφορικά με το θάνατο της 53χρονης μητέρας του.

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθαρίζει πως τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του δεν έχουν αρνητικά συναισθήματα απέναντι στους Έλληνες - εν γένει - παρότι ο θάνατος της Jean πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας. Για το λόγο αυτό, απευθύνει έκκληση στην Ελλάδα, η ιστορία της μητέρας του να γίνει γνωστή σε όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται, ενώ παρακαλεί τους Κρητικούς να γίνουν «μια γροθιά» προκειμένου να δοθούν αι οι πολυπόθητες - για εκείνους - απαντήσεις, αλλά και να αποδοθεί δικαιοσύνη για το θάνατο της Jean.

10 χρόνια αναζητούν το «γιατί»

Ο θάνατος της Jean Hanlon αποδόθηκε από τις Αρχές σε πνιγμό από ατύχημα, αιτίαση την οποία οι οικείοι της δεν αποδέχτηκαν, τόσο λόγω της μυστηριώδους εξαφάνισής της, όσο και λόγω των τραυμάτων που είχε σε ολόκληρο το σώμα της, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δεύτερο Δελτίο Τύπου που υπογράφει ο Michael Porter.

Για το λόγο αυτό, οι ίδιοι απευθύνθηκαν στις Αρχές, έγινε περεταίρω έρευνα και σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας «τα τραύματα προήλθαν προτού η 53χρονη βρεθεί στο νερό».

Η άτυχη γυναίκα είχε σπασμένο λαιμό και πλευρά, οι πνεύμονές της ήταν διαμπερείς και στο σώμα της έφερε σημάδια από πάλη, γεγονότα που κατέδειξαν στην αστυνομία πως άγνωστοι - ακόμη - δράστες έριξαν την 53χρονη στη θάλασσα.

Έκτοτε, οι έρευνες της αστυνομίας ήταν πολλές, όμως οδήγησαν «στο κενό».

Όπως αναφέρει ο κ. Porter, η υπόθεση του θανάτου της 53χρονης Jean Hanlon μπήκε στο αρχείο το 2015 όμως «άνοιξε» ξανά, έπειτα από δική του παρέμβαση και συνάντησή του με τον Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο.

Το 2018 η υπόθεση μπήκε εκ νέου στο αρχείο και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Porter, «αν μέχρι το 2029 δεν υπάρξει κάποιο νέο στοιχείο αναφορικά με την υπόθεση, προκειμένου να “ανοιχτεί” ξανά, θα “κλείσει” για πάντα» και τα ερωτηματικά θα μείνουν εσαεί αναπάντητα να βασανίζουν τις ψυχές των οικείων της.

Το βίντεο που δημιουργήθηκε με αφορμή τα 10 χρόνια από το θάνατό της:

Υπενθυμίζεται ότι για το θάνατο της Jean Hanlon προβλήθηκε, τον περασμένο Ιούνιο, από το Βρετανικό Channel 5, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Δολοφονία στον Παράδεισο: Ο φόνος της Jean Hanlon», ενώ η οικογένειά της έχει δημιουργήσει τρία διαφορετικά προφίλ σε Facebook, Twitter και Instagram με ονομασία «Justice for Jean» (Δικαιοσύνη για τη Jean).

Ταυτόχρονα, η οικογένεια της 53χρονης «μαζεύει» υπογραφές, μέσω ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, προκειμένου να «ανοίξει» και πάλι η υπόθεση.

Σχόλια