Μετά τις μαχαιριές στο Μασταμπά, οι σύζυγοι καλούνται να τα «ξαναβρούν»

Ηράκλειο
Μετά τις μαχαιριές στο Μασταμπά, οι σύζυγοι καλούνται να τα «ξαναβρούν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τόσο ο άντρας όσο και η γυναίκα αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη σύλληψή τους - Ο 62χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Εξελίξεις στην υπόθεση του «θερμού» ενδοοικογενειακού επεισοδίου μεταξύ ανδρόγυνου στο Μασταμπά που ευτυχώς δεν πήρε τραγικές διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι ο 62χρονος άντρα φέρεται να δέχτηκε πληγή από μαχαίρι στο αριστερό ημιθωράκιο από την 65χρονη σύζυγό του και πλέον νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ.

Οι Αρχές προσήγαγαν τη γυναίκα, η οποία πριν χρησιμοποιήσει το μαχαίρι εναντίον του άντρα της, φέρεται να είχε πέσει θύμα επίθεσης από τον 62χρονο. Αμφότεροι οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν συνελήφθησαν, πριν τελικά αφεθούν ελεύθεροι. Πλέον, το ζεύγος καλείται να τα «ξαναβρεί» μέσω της διαδικασίας της λεγόμενης «ποινικής διαμεσολάβησης».

Ποινική διαμεσολάβηση

Πρόκειται για διαδικασία η οποία προβλέπεται από τον νόμο για πλημμελήματα ενδοοικογενειακής βίας. Ουσιαστικά, έχει στόχο την αποφυγή «της κοινωνικής έκθεσης των οικογενειών ενώπιον των δικαστηρίων, δίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο μια δεύτερη ευκαιρία στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα».

Σημειώνεται ότι για την έναρξη της ποινικής διαμεσολάβησης είναι απαραίτητη η ανεπιφύλακτη δήλωση του ατόμου που φέρεται να προέβη στην τέλεση του επίμαχου αδικήματος, ότι δε θα τελέσει στο μέλλον παρόμοια πράξη, καθώς κι ότι δέχεται να μείνει εκτός οικογενειακής κατοικίας για εύλογο χρονικό διάστημα.

Στην ποινική διαμεσολάβηση προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η δέσμευση παρακολούθησης ειδικού συμβουλευτικού-θεραπευτικού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας σε δημόσιο φορέα, εφόσον κάτι τέτοιο ζητηθεί από το θύμα. Μετά την εν λόγω εξέλιξη, τόσο ο 62χρονος, όσο και η 65χρονη αφέθηκαν ελεύθεροι και πλέον καλούνται να τα «ξαναβρούν» εξωδικαστικά. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν καταστεί δυνατό, θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Η κατάσταση της υγείας του άντρα

Όπως ανέφερε χτες, Παρασκευή, στο neakriti.gr ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης, ο τραυματίας εισήχθη στη Θωρακοχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου.

«Ο άνδρας είναι εκτός κινδύνου. Νοσηλεύεται στη Θωρακοχειρουργική Κλινική και βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φανουργιάκης.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν προχθές Πέμπτη το βράδυ στη συνοικία του Μασταμπά, στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος καβγάδισε με την 65χρονη γυναίκα. Κάτω από συνθήκες που δε διευκρινίστηκαν, ο άνδρας τραυματίστηκε με μαχαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η σύζυγός του ήταν εκείνη που κάλεσε το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε τον 62χρονο. Ας σημειωθεί ότι ο 62χρονος έφερε τραύμα στο αριστερό ημιθωράκιο. Εντούτοις, η κατάσταση της υγείας του δεν εγκυμονούσε κινδύνους για τη ζωή του.

Εκτός από το ΕΚΑΒ, υπήρξε κινητοποίηση και της Αστυνομίας, η οποία προσήγαγε την 65χρονη γυναίκα. Η τελευταία οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου κρατήθηκε. Τελικά, όπως έγινε γνωστό, συνελήφθησαν τόσο η 65χρονη, όσο και ο 62χρονος σύζυγός της. Η γυναίκα παρουσιάστηκε τελικά ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος, αφού εξέτασε προσεκτικά τα δεδομένα της υπόθεσης, αποφάσισε να προβεί στη διαδικασία της «ποινικής διαμεσολάβησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News