Μπαρμπέρικο Παπουτσάκη: Το μυστικό μισού αιώνα επιτυχίας, από τον παππού στον εγγονό

Ηράκλειο
Μπαρμπέρικο Παπουτσάκη: Το μυστικό μισού αιώνα επιτυχίας, από τον παππού στον εγγονό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

50 χρόνια στην Οδό Αμάλθειας 2, πατέρας, παππούς και εγγονός υποδέχονται τους πελάτες τους με τον ίδιο επαγγελματισμό και ευγένεια

Πριν από 50 χρόνια, στην «καρδιά» του Ηρακλείου, ο Νίκος Παπουτσάκης άνοιξε ένα κουρείο και μπαρμπέρικο.

Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν, η καθημερινότητα των ανθρώπων μεταβλήθηκε…

50 χρόνια μετά, όμως, το κουρείο και μπαρμπέρικο του Νίκου Παπουτσάκη εξακολουθεί να βρίσκεται στην Οδό Αμάλθειας 2 και να υποδέχεται τους πελάτες του με τον ίδιο επαγγελματισμό, την ίδια ευγένεια.

Αυτό φαίνεται πως είναι και το μυστικό της επιτυχίας τους, αφού, εδώ και μισό αιώνα, τόσο η παράδοση του επαγγέλματος, όσο και το ήθος των ανθρώπων του, μετακυλά από γενιά σε γενιά.

«Ο πατέρας μου άνοιξε το μπαρμπέρικο το 1969, εγώ συνέχισα τη δουλειά το 1993 και από το 2014 ασχολείται και ο γιος μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιάννης Παπουτσάκης, ο γιος του ιδρυτή του μπαρμπέρικου και πατέρας του 27χρονου Νίκου, που, από ότι φαίνεται, θα συνεχίσει την παράδοση της οικογένειας Παπουτσάκη.

Μια παράδοση που ως βάση της έχει το συναίσθημα και όχι το κέρδος, αφού, όπως είπε ο κ. Γιάννης Παπουτσάκης «Για εμάς είναι σημαντική η ανθρώπινη επαφή, ο ένας να γνωρίζει τον άλλο… Χαιρόμαστε που μας υποστηρίζει η γειτονιά, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι γνωστοί, ακόμη και συνάδελφοί μας, όμως αυτό μας προσδίδει ένα ακόμη μεγαλύτερο βάρος ευθύνης∙ ότι θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τις ίδιες αξίες και αρχές».

Και ποιες είναι αυτές οι αξίες; «Είναι η καθαριότητα, ο σεβασμός, η ευγένεια, η περιποίηση. Και η περιποίηση όχι μόνο με τη λογική της καλής δουλειάς, αλλά και της συμπεριφοράς. Να πεις το “καλημέρα” μέσα από την ψυχή σου. Να χαμογελάσεις στον άλλο.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσάκης.

Μάλιστα, το μπαρμπέρικο της οικογένειας Παπουτσάκη εκτός από χώρος παροχής υπηρεσιών, αποτελεί και… σημείο συνάντησης! «Επειδή στο κουρείο έχουμε εργαστεί τρεις διαφορετικές γενιές, έρχονται πατεράδες με τα παιδιά τους ή και τους γονείς τους. Καθόμαστε όλοι μαζί, πίνουμε καφέ, συζητάμε για την πολιτική, την κοινωνία», είπε ο κ. Παπουτσάκης. «Ξέρετε, επειδή είμαστε και σε κεντρικό σημείο, αφήνουν τις γυναίκες και τις κόρες τους να κάνουν τα ψώνια τους και εκείνοι έρχονται στο μπαρμπέρικο και κάνουμε παρέα», συμπλήρωσε γελώντας.

Και μπορεί να βρίσκονται στον ίδιο χώρο εδώ και 50 χρόνια, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν πρωτοπορούν. Όπως είπε ο κ. Παπουτσάκης «Το μπαρμπέρικο έχει επεκταθεί και, σήμερα, φτάνει τα 72 τετραγωνικά μέτρα, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετούνται και άτομα με κινητικές δυσκολίες, που κινούνται με αμαξίδιο», πρόταση ρηξικέλευθη για την πόλη του Ηρακλείου, σε υπηρεσίες τέτοιου είδους. Μάλιστα, στο ίδιο πλαίσιο, η οικογένεια Παπουτσάκη παρέχει και υπηρεσίες κατ’ οίκον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News