Το 1ο SouthSide Hip Hop Fest έρχεται στην Κρήτη!

Ηράκλειο
Το 1ο SouthSide Hip Hop Fest έρχεται στην Κρήτη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκδηλώσεις
Τετάρτη,31 Ιουλ 2019, 20:30
Προαύλιος χώρος του εργοστασίου Αθηνά (Ικάρου 9, νέα ΚΤΕΛ)
Ταφ Λάθος, 12ος Πίθηκος και Phatskool σας περιμένουν σε ένα φεστιβάλ που αναμένεται να γίνει θεσμός

Η Κρήτη ετοιμάζεται να υποδεχτεί το 1ο SouthSide Hip Hop Fest, που φιλοδοξεί να γίνει το νέο «σπίτι» της χιπ χοπ κουλτούρας στο νησί.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον ειδικά διαμορφωμένο και περιφραγμένο προαύλιο χώρο του εργοστασίου Αθηνά (Ικάρου 9, νέα ΚΤΕΛ) στο Ηράκλειο.

Καλεσμένοι είναι κάποια από τα σημαντικότερα ονόματα της εγχώριας χιπ χοπ μουσικής σκηνής, όπως ο 12ος Πίθηκος και ο Ταφ Λάθος, πλαισιωμένοι από τους Phatskool, καθώς επίσης και από επιδείξεις breaking, και beatbox.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:30

Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε ΕΔΩ.

Προπώληση από Πέμπτη 18 Ιουλίου:

Τα πρώτα εισιτήρια 10 ευρώ (περιορισμένος αριθμός), στη συνέχεια 12 ευρώ (μέχρι την εξάντληση τους).

Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλείο Λέξις (οδός Έβανς) στο Ηράκλειο και διαδικτυακώς από το viva.gr για την υπόλοιπη Κρήτη,

Ταφ Λάθος

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ (Παναγιώτης Κυριακού) είναι ένας από τους κορυφαίους, σημαντικότερους και συνεχώς ανερχόμενους εκπροσώπους της εγχώριας hip-hop σκηνής. Ιδρυτής της Bashment Records και μέλος των ιστορικών Ψυχόδραμα 07, μόλις κυκλοφόρησε τον πιο φιλόδοξο δίσκο του, με τίτλο “Deca”, που ήδη θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες κυκλοφορίες των τελευταίων χρόνων.

Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ παραμένει ανήσυχος κοινωνικά, με το βλέμμα και την καρδιά να κοιτούν μπροστά: «Το hip hop μου έδωσε όλα αυτά που έχω και με ετοίμασε για εκεί που θέλω να φτάσω. Αυτό που μου πήρε ήταν τα αρνητικά συναισθήματα για να μου τα μετατρέψει σε θετικά.».

12ος Πίθηκος

Ο 12ος Πίθηκος, ή ο «Άκης», για τους φίλους που τον ξέρουν καλύτερα, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες εκπροσώπους όχι μόνο της hip hop μουσικής, αλλά και του hip hop τρόπου ζωής γενικότερα, καθώς είναι MC, Producer, B - boy και Graffiti Writer.

Στις 12/12/12, ο 12ος Πίθηκος κυκλοφόρησε μέσω της Knockout Records τον 4ο δίσκο του με τίτλο «12». Μετά από 2 χρόνια αποχής από την δισκογραφία, τον Απρίλιο του 2014, επέστρεψε με τον 5ο δίσκο του, με τίτλο «Σήμερα», ενώ τον Οκτώβριο του 2016, ανεβάζει στο επίσημο κανάλι του YouΤube, το «Σκέψεις στο Τσιμέντο». Στις 13 Μαρτίου του 2018 κυκλοφόρησε και ο πιο πρόσφατος δίσκος του, με τίτλο «Αξιοπρέπεια».

Οι PHATSKOOL είναι ένα ανεξάρτητο HIP HOP LABEL από τα Χανιά, που λαμβάνει δράση στο χώρο της undergound μουσικής σκηνής.

Με έντονες μουσικές επιρροές από το ξενόγλωσσο oldschool hip hop του '90 όσο και του μουσικού ρεύματος της Funk, οι PHATSKOOL δημιουργούν έναν ήχο διαφορετικό από το πνεύμα της εποχής.

Βασιζόμενο στα βαριά boom bap beats και breaks, στις funky λούπες και μπασσογραμμές, στα έντονα hits, phrases και stabs. Συνδυάζουν την τεχνική και τα skills στους τομείς του πως να συνθέσεις ένα Rap κομμάτι με την ελευθερία του αυθορμητισμού. Έξυπνοι στίχοι με μεγάλο φάσμα θεματολογίας, γρήγορα flows, έντονα φωνητικά και πρωτότυπα styles.

Η μουσική των PHATSKOOL υπόσχεται ενέργεια, τσαμπουκά, ρυθμό και σκέψη.

D aka Blackbruce, Fiou, Psycho, Tims, Doukas, Funky Afezz

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News