Καταγγελίες για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Γόρτυνας

Ηράκλειο
Καταγγελίες για τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Γόρτυνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ανακοίνωση της παράταξης του Μιχάλη Κοκολάκη

Καταγγελίες κατά της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Γόρτυνας αναφορικά με τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Η νεοεκλεγείσα παράταξη του Μιχάλη Κοκολάκη αναφέρεται - μέσα από ανακοίνωσή της - στις σοβαρές, όπως τις χαρακτηρίζει, καταγγελίες «τόσο από εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν τους προηγούμενους μήνες σε σχολεία του δήμου μας, όσο και από καθαρίστριες που απασχολήθηκαν με συμβάσεις σε σχολικές μονάδες».

Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση σχολιάζει πως «η απερχόμενη δημοτική αρχή δε φρόντισε να παραλάβει έγγραφα, αρχεία, γραφική ύλη, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα κλειδιά των σχολείων», με το πέρας της σχολικής χρονιάς, ενώ καταγγέλλει και πως «κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την παράδοση και παραλαβή των εγγράφων που απαιτούνται, ώστε οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων να μπουν στο ταμείο ανεργίας και να λάβουν το σχετικό επίδομα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα»:

«Με έντονη ανησυχία και προβληματισμό για τον τρόπο με τον οποίο η απερχόμενη δημοτική αρχή χειρίζεται ένα τόσο «ευαίσθητο» θέμα, όπως η λειτουργία των σχολείων μας, πληροφορούμαστε ότι η Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον δήμο μας εμφανίζει εικόνα διάλυσης.

Καθημερινά, γινόμαστε αποδέκτες σοβαρών καταγγελιών (τόσο από εκπαιδευτικούς που εργάστηκαν τους προηγούμενους μήνες σε σχολεία του δήμου μας, όσο και από καθαρίστριες που απασχολήθηκαν με συμβάσεις σε σχολικές μονάδες), που καταδεικνύουν την ανευθυνότητα, την ανεπάρκεια και την αδιαφορία της απερχόμενης δημοτικής αρχής για τα ζητήματα της εκπαίδευσης.

Όπως πληροφορούμαστε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, συμβασιούχοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με πρωτοφανείς καταστάσεις και συμπεριφορές, καθώς η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έπραξε, έστω, το αυτονόητο. Δεν φρόντισε να παραλάβει έγγραφα, αρχεία, γραφική ύλη, σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και τα κλειδιά των σχολείων, με την προβλεπόμενη διαδικασία, ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά η σχολική χρονιά!

Σε παρόμοια, δύσκολη και δυσάρεστη θέση, βρέθηκαν και καθαρίστριες που εργάστηκαν με συμβάσεις σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την παράδοση και παραλαβή των εγγράφων που απαιτούνται, ώστε οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων να μπουν στο ταμείο ανεργίας και να λάβουν το σχετικό επίδομα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Πολλές καθαρίστριες δεν έχουν λάβει ακόμα τον μισθό του Ιουνίου 2019, ενώ δεν τους έχουν χορηγηθεί και τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ). Σημειώνεται ότι υποχρέωση του δήμου είναι να χορηγήσει τα ΜΑΠ σε όλες τις καθαρίστριες, στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε όλα τα παραπάνω, έρχεται να προστεθεί η καταγγελία δημοτικού συμβούλου – μέλους της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ότι από το 2014 μέχρι σήμερα δεν έχει προσκληθεί ούτε μία φορά (!) σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη καταγγελία έχει διατυπωθεί και δημοσίως, σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Προκύπτουν, επομένως, σοβαρά ερωτήματα για την λειτουργία της Πρωτοβάθμιας  Σχολικής  Επιτροπής  και για τους χειρισμούς του απερχόμενου δημάρχου και των συνεργατών του, που δεν εκτελούν σωστά τα καθήκοντά τους, εφόσον από τις καταγγελίες προκύπτει ότι ουδέποτε συνεδρίασε η εν λόγω επιτροπή τα τελευταία χρόνια, γεγονός που δημιουργεί σκιές και ερωτηματικά για την συνολική διαχείρισή της.

Καλούμε την απερχόμενη δημοτική αρχή να αναλάβει, έστω και τώρα, τις ευθύνες της απέναντι σε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, αλλά και εργαζομένους στην καθαριότητα των σχολείων, λαμβάνοντας υπόψη ότι οποιαδήποτε παράλειψη, αμέλεια ή αδράνεια σε θέματα λειτουργίας των σχολείων μας, επηρεάζει άμεσα και την ποιότητα της εκπαίδευσης που λαμβάνουν τα παιδιά μας.

Στα ζητήματα της Παιδείας δεν χωρούν εγωισμοί, μικρότητες και πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες. Πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής είναι να ενημερωθεί άμεσα για τα προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία μας και να συνεργαστεί με τον πρόεδρο και τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών, ώστε να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για την σχολική χρονιά 2019 - 2020.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News