Προχωρά το νέο δίκτυο ύδρευσης αποχέτευσης στον Κατσαμπά

Ηράκλειο
Προχωρά το νέο δίκτυο ύδρευσης αποχέτευσης στον Κατσαμπά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εργασίες για το σημαντικό αυτό έργο ξεκίνησαν αρχές Ιουνίου

Η κατασκευή δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης στην οδό Τιμοθέου Καστρινογιαννάκη και δύο κάθετων παρόδων της στον Κατσαμπά προχωρά με γρήγορους ρυθμούς από τη ΔΕΥΑΗ και μάλιστα οι διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου προχώρησαν άμεσα, από τις 4 Ιουνίου όταν και γνωστοποιήθηκε η χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε ο συνοπτικός διαγωνισμός και όλες οι προβλεπόμενες από τις ισχύουσες διατάξεις ενέργειες για την ανάθεση του έργου.

Στη συνέχεια, υπεγράφη η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία Ανδρούλα Σουρούλλα & ΣΙΑ Ε.Ε, ύψους 35.400,00 € (χωρίς Φ.Π.Α.)

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 400 μ. περίπου αγωγών αποχέτευσης με σωλήνες PVC σειράς 41 διαμέτρου D 200 mm με τα αντίστοιχα φρεάτια επισκέψεως και τις παροχές – ιδιωτικές συνδέσεις.

Ο υψηλός υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής, ιδιαίτερα σε περιόδους παρατεταμένων βροχοπτώσεων, σε συνδυασμό με τη διοχέτευση των λυμάτων των κατοικιών σε μη στεγανούς βόθρους, δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή. Με την κατασκευή νέου δικτύου ακαθάρτων τα λύματα των κατοικιών θα διοχετευθούν σ' αυτό και θα οδηγούνται στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων. Το προτεινόμενο δίκτυο θα συνδεθεί σε υφιστάμενο δίκτυο ακαθάρτων στην οδό Δερβενακίων.

Παράλληλα, τοποθετείται νέο δίκτυο ύδρευσης με σωλήνες πολυαιθυλενίου (PE100). Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε ένα μήνα.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News