Πλήθος πιστών στη θαυματουργή Αγία Μαρίνα Βόνης

Ηράκλειο
Πλήθος πιστών στη θαυματουργή Αγία Μαρίνα Βόνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάγκοι με φαγητά και διάφορα εμπορεύματα στήθηκαν στο χωριό

Για άλλη μία χρονιά χιλιάδες άνθρωποι έσπευσαν στο ξακουστό μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη για να τιμήσουν, παραμονή της γιορτή της, την Αγία.

Στο χωριό του δήμου Μινώα Πεδιάδος από νωρίς άρχισαν να συρρέουν πιστοί προκειμένου να εκπληρώσουν το τάμα τους και να ζητήσουν την προστασία της.

Τα τελευταία 24ωρα, μάλιστα, έχουν στηθεί πάγκοι και εμπορεύματα από την κεντρική πλατεία της Βόνης έως την εκκλησία, εμπορεύματα που έχουν τα πάντα: από φαγητό μέχρι κερί και λιβάνι.

Ποια ήταν η Αγία Μαρίνα

Η Αγία Μαρίνα καταγόταν από την Πισιδία και ήταν κόρη του Αιδεσίου, ο οποίος ήταν ιερέας των ειδώλων. Η Αγία Μαρίνα όταν ήταν 12 ετών έχασε τη μητέρα της και τη μεγάλωσε μια άλλη γυναίκα. Στη χριστιανική πίστη κατηχήθηκε από χριστιανούς συμπολίτες της.

Έτσι όταν έγινε 15 ετών ήταν πλέον έτοιμη να δεχτεί τον αγώνα του μαρτυρίου. Το γεγονός αυτό μαθεύτηκε αμέσως και έτσι ο ηγεμόνας της περιοχής διέταξε να τη συλλάβουν και να την φέρουν ενώπιόν του. Αμέσως θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Τη ρώτησε ποια είναι και ποια είναι η πίστη της και αυτή του απάντησε ότι ονομάζεται Μαρίνα και είναι χριστιανή και ότι είναι γέννημα-θρέμμα της Πισιδίας.

Τότε ο ηγεμόνας προσπάθησε να την πείσει να αρνηθεί την πίστη της. Η Αγία Μαρίνα όμως δε δέχτηκε. Για τον λόγο αυτό ο τύραννος πρόσταξε και την υπέβαλαν σε βασανιστήρια φρικτά και, αφού της κατέσχισαν τις σάρκες, την έριξαν στη φυλακή.

Μέσα στη φυλακή μάλιστα συνέβη το εξής: Ο διάβολος μεταμορφωμένος σε άγριο δράκοντα προσπάθησε να κάνει την Αγία να φοβηθεί. Αυτή όμως προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δράκοντας άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος και τότε η Αγία άρπαξε ένα σφυρί και χτυπώντας τον στο κεφάλι και τη ράχη τον ταπείνωσε. Στη συνέχεια ο ηγεμόνας διέταξε και την έφεραν πάλι μπροστά του. Παρά τις πιέσεις του, η Αγία παρέμεινε ακλόνητη.

Έτσι υποβλήθηκε σε νέα βασανιστήρια, μέχρι που αποκεφαλίστηκε λαμβάνοντας τον στέφανο του μαρτυρίου...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News