Ηράκλειο

Ανήλικος ανάμεσα στους 10 που προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια

Σε Ηράκλειο και Χανιά πιάστηκαν οι αλλοδαποί από τους αστυνομικούς

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται 10 αλλοδαποί οι οποίοι προσπάθησαν να φύγουν από την Κρήτη χρησιμοποιώντας πλαστά διαβατήρια, όμως δεν τα κατάφεραν.

Οι συλλήψεις έγιναν κατά το διάστημα 11- 14 Ιουλίου σε ελέγχους που έγιναν στο «Νίκος Καζαντζάκης» και «Ιωάννης Δασκαλογιάννης.

Πρόκειται για 5 άντρες και 4 γυναίκες ηλικίας 22 έως 35 ετών και ένας ανήλικος, οι οποίοι κατηγορούνται για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Από τις έρευνες αστυνομικών του Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου και Χανίων, οι δέκα αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Ιταλίας, Γαλλίας, Λετονίας Ουγγαρίας και Νικαράγουας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό, την Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα από 11.07.2019 έως 14.07.2019 στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και στο Διεθνές Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης» δέκα (10) αλλοδαποί και συγκεκριμένα 5 άνδρες και 4 γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 35 ετών και ανήλικος, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Συγκεκριμένα, σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Αερολιμένων Ηρακλείου και Χανίων, οι ανωτέρω αλλοδαποί επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Ιταλίας, Γαλλίας, Λετονίας Ουγγαρίας και Νικαράγουας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό, την Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και την Ιρλανδία.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου και Χανίων αντίστοιχα.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια