Ηράκλειο

ΔΕΥΑΗ: «Ζητάμε την κατανοήση των δημοτών του Ηρακλείου»

Τι απαντά η ΔΕΥΑΗ για τα προβλήματα υδροδότησης στο Ηράκλειο

Βλάβες σε μία από τις γεωτρήσεις προκάλεσε το πρόβλημα με την υδροδότηση σε περιοχές του Ηρακλείου, όπως είναι οι Βασιλειές, η Σύλλαμος και ο Άγιος Βλάσης.

Παράλληλα, η ΔΕΥΑΗ ζητά από τους δημότες που χρησιμοποιούν το νερό ύδρευσης για άρδευση αμπελώνων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Συλλάμου, να αναλογιστούν τα παραπάνω και να διακόψουν την κατανάλωση νερού για αυτό τον λόγο.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΗ:

«Είναι γνωστό από προηγούμενες ανακοινώσεις, αλλά και από προφορικές ενημερώσεις στελεχών της Δημοτικής  Επιχείρησης (Πρόεδρου, Γενικού Δ/ντή) στα ΜΜΕ, ότι, στις περιοχές Βασιλειές, Σύλλαμος, Άγιος Βλάσης, τα υψομετρικά ψηλά σημεία της Ούλαφ Πάλμε, τα οποία τροφοδοτούνται  από δύο γεωτρήσεις στις υπώρειες του Γιούχτα έχουν προβλήματα υδροδότησης και γι’ αυτό η ΔΕΥΑΗ αναγκάζεται να προβαίνει σε διανομή νερού.

Τις δύο τελευταίες ημέρες (Τρίτη - Τετάρτη) το πρόβλημα εντάθηκε, λόγω βλαβών σε μία από τις γεωτρήσεις οι οποίες αποκαταστάθηκαν άμεσα.

Η ΔΕΥΑΗ ζητά την κατανόηση των δημοτών των περιοχών αυτών και συνιστά την ορθολογική χρήση του νερού.

Επίσης ζητά από τους δημότες που χρησιμοποιούν το νερό ύδρευσης για άρδευση αμπελώνων, ιδιαίτερα στην περιοχή της Συλλάμου, να αναλογιστούν τα παραπάνω και να διακόψουν την κατανάλωση νερού για αυτό τον λόγο.

Η ΔΕΥΑΗ θα προβεί σε ελέγχους και σε όποιους διαπιστώνει την χρήση υδρευτικού νερού για άρδευση, θα αφαιρείται το υδρόμετρο το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου.»

Σχόλια