Ηράκλειο: Χωρίς νερό εδώ και 12 μέρες

Ηράκλειο
Ηράκλειο: Χωρίς νερό εδώ και 12 μέρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «μαρτύριο της σταγόνας» ζουν οι κάτοικοι σε Σύλλαμο, Βασιλειές και Άγιο Βλάση

Τριτοκοσμικές καταστάσεις βιώνουν αρκετές περιοχές του δήμου Ηρακλείου λόγω της έλλειψης νερού, με την αγανάκτηση να χτυπά “κόκκινο” και σε δύσκολες μάλιστα συνθήκες, μίνι καύσωνα. Εδώ και κάμποσες μέρες, αρκετοί δημότες δεν έχουν νερό ούτε να πιουν, πόσο μάλλον να κάνουν μπάνιο για να δροσιστούν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Και όλα αυτά ενώ διανύουμε τον καυτό μήνα του Ιουλίου.

Το πρόβλημα μάλιστα εντοπίζεται σε περιοχές οι οποίες υδρεύονται αποκλειστικά από γεωτρήσεις, με τις ποσότητες νερού πλέον να μην επαρκούν για να καλύψουν βασικές ανάγκες νοικοκυριών, τα οποία έχουν να δουν νερό ακόμα και 12 μέρες, ενώ λύση μέσω νέας γεώτρησης στον Γιούχτα αναζητά ο Δήμος Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, στη Σύλλαμο, αρκετοί πολίτες δεν έχουν νερό εδώ και 12 μέρες, όπως ανέφεραν στον τηλεοπτικό φακό. Το νερό... νεράκι όμως λένε αρκετοί δημότες και σε άλλες περιοχές του δήμου Ηρακλείου, όπως σε Βασιλειές, Άγιο Βλάση και σε γειτονιές στην ευρύτερη περιοχή της Ούλοφ Πάλμε. Δημότες του Ηρακλείου κάνουν λόγο για αδιαφορία από τη δημοτική Αρχή, ενώ την ίδια ώρα, όπως τονίζουν, δε λαμβάνουν απαντήσεις από τη ΔΕΥΑΗ για την πηγή του κακού στο όλο πρόβλημα.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, πολλοί από τους δημότες, όπως υποστηρίζουν, αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες, είτε αγοράζοντας εμφιαλωμένο νερό είτε για να αγοράσουν νερό με βυτία.

«Ζούμε πραγματικά δύσκολες στιγμές. Κάνουμε αυτοψίες στα σπίτια. Η κατάσταση είναι τραγική. Οι ανάγκες σε νερό δεν καλύπτονται. Αγγίξαμε ήδη τις 12 μέρες χωρίς νερό, με αρκετούς κατοίκους να αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους βυτιοφόρα», είπε ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλειών Κώστας Σταμούλος.

Το θέμα ωστόσο είναι ότι, παρά το γεγονός πως τον φετινό χειμώνα είχαμε έντονες βροχοπτώσεις, πράγμα που μας έκανε να πιστεύουμε ότι θα γλιτώναμε από τη λειψυδρία, αυτό όπως φαίνεται δε συνέβη, με συνέπεια τα προβλήματα έλλειψης νερού να εμφανίζονται σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου, με τους κατοίκους κυριολεκτικά να βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, καθώς οι βρύσες των σπιτιών τους έχουν στερέψει. Τα πράγματα μάλιστα πάνε από το κακό στο χειρότερο, με το “μαρτύριο της σταγόνας”, όπως φαίνεται, να μη λέει να τελειώσει τόσο εύκολα.

ΔΕΥΑΗ: «Δε φτάνει το νερό»

«Δεν έχουμε αρκετό νερό για τις επίμαχες περιοχές, οι οποίες υδρεύονται από γεωτρήσεις στον Γιούχτα», ανέφερε σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΗ κ. Παπαματθαιάκης, ο οποίος παράλληλα υποστήριξε ότι κάποιοι δημότες ποτίζουν με νερό ύδρευσης. Σύμφωνα με τον κ. Παπαματθαιάκη, η διάνοιξη γεώτρησης στην περιοχή του Γιούχτα θα μπορέσει να δώσει λύση στο όλο πρόβλημα, ζήτημα για το οποίο γίνονται συζητήσεις μεταξύ ΔΕΥΑΗ και Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας. Μέχρι τότε όμως, αρκετοί δημότες ζητούν άμεσα λύση στο όλο πρόβλημα.

Δείτε βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News