«Έφυγε» η αγαπητή καθηγήτρια Γερμανικών, Μαρία Οικονομάκη

Ηράκλειο
«Έφυγε» η αγαπητή καθηγήτρια Γερμανικών, Μαρία Οικονομάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη θλίψη για το θάνατο της 56χρονης που έδινε μάχη με τον καρκίνο

Μία γυναίκα πολύ αγαπητή σε όσους τη γνώριζαν, φίλους, συναδέλφους, συγγενείς, μαθητές, ήταν η Μαρία Οικονομάκη η οποία αγαπήθηκε πολύ μέσα από το επάγγελμά της ως καθηγήτρια Γερμανικών και έφυγε από τη ζωή το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η Μαρία Οικονομάκη έδινε μεγάλη μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια, όμως δεν τα κατάφερε αφήνοντας την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 56 ετών, μένοντας πίσω απαρηγόρητοι η  οικογένειά της, αλλά και οι μαθητές της.

Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στις 11 το πρωί της Τρίτης στη Γέργερη, στην εκκλησία του Χριστού.

Η Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προσωπικά ο κ. Μανώλης Καρτσωνάκης, εκφράζουν τη λύπη τους για την απώλεια της Μαρίας Οικονομάκη που ανέπτυξε και σημαντική δράση ως συνδικαλίστρια στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορηθήκαμε όλοι οι συνάδελφοι και εγώ προσωπικά τον θάνατο της αγαπημένης μας συναδέλφου, Μαρίας Οικονομάκη.

Η Μαρία ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση στην ΕΛΜΕ Ηρακλείου μέλος των φίλων της Γερμανικής Γλώσσας πολιτισμού της θεατρικής ομάδας καθηγητών Ν. Ηρακλείου.

Εξέχον μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας διακρίθηκε για την ευρύτητα του πνεύματος και την διεισδυτική της ματιά. Υπηρέτησε την Εκπαίδευση και το Σχολείο με δημιουργικότητα, συνέπεια, υπευθυνότητα και πάνω από όλα όραμα, ένα όραμα που είχε την ικανότητα να μεταδίδει σε όσους ήταν κοντά της.

Υπήρξε χαρισματικά, δοτική, με κοινωνικές ευαισθησίες και κυρίως γενναία, γενναία μέχρι το τέλος... λαμπρό παράδειγμα για όλους εμάς που είχαμε μάλιστα το προνόμιο να τη γνωρίζουμε

Καλό σου ταξίδι Μαρία.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News