Ηράκλειο

Έκρυβαν 1 κιλό καπνού και εκατοντάδες παράνομα πακέτα τσιγάρων

Συνελήφθησαν δύο άντρες

1 κιλό και 300 γραμμάρια καπνού και 328 πακέτα τσιγάρα έκρυβε σε κατάστημα 32χρονος Έλληνας και στο σπίτι του 38χρονος αλλοδαπός. Η έρευνα των αστυνομικών απέδωσε καρπούς αφού εντοπίστηκε η ποσότητα. Τα τσιγάρα δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και έτσι οι δύο άντρες συνελήφθησαν.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Συνελήφθησαν, σήμερα (05.07.2019) το πρωί στο Ηράκλειο δύο άτομα (38χρονος αλλοδαπός και 32χρονος ημεδαπός), για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, σήμερα (05.07.2019) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε  οικία και σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 32χρονου καθώς και στην οικία του 38χρονου. 

Kατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 1 κιλό και 300 γραμμάρια καπνού, 328 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. Ανωτέρω καπνός και πακέτα τσιγάρα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ηρακλείου. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

(φωτογραφία αρχείου)

 

Σχόλια