Ηράκλειο

Δ. Βρύσαλης: Λείπει παιδοχειρουργός επτά απογεύματα από την κλινική του ΠαΓΝΗ

Χωρίς εφημερεύων παιδοχειρουργό η παιδοχειρουργική κλινική του ΠαΓΝΗ, επτά   τον Ιούλιο τις απογευματινές ώρες όπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων.

4, 8, 12, 16, 20, 24, 28 Ιουλίου οι κρίσιμες ημερομηνίες λέει στον 98.4 ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Βρύσαλης μιλώντας στον 98.4 δείχνοντας ως υπεύθυνη για την κατάσταση τη Διοίκηση του νοσοκομείου όπως και την 7η ΥΠΕ.

Ζητά μάλιστα άμεσα η διοίκηση να ζκτήσει από το υπουργείο τη διευθέτηση του θέματος, καθώς η παιδοχειρουργική κλινική του ΠΑΓΝΗ καλύπτει περιστατικά από όλη την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο.

 

Η Διοίκηση του Σωματίου με Δελτίο Τύπου επισημαίνει:

«Που είναι τώρα η διοίκηση να μας διαψεύσει; Οι ευθύνες του υπουργείου, της 7ης ΥΠΕ και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι τεράστιες.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του προσωπικού της κλινικής, ΔΕΝ έχει γίνει καμιά ουσιαστική παρέμβαση αντιμετώπισης του προβλήματος. Η υποστελέχωση της κλινικής σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποτελεί εγκληματική ενέργεια, αφού σχεδόν μαθηματικά οδηγείται σε λουκέτο.

Είναι απαράδεκτο να αφήνεται χωρίς ιατρό 7 ολόκληρες ημέρες το μήνα μία κλινική που καλείται να καλύψει τις ανάγκες ολόκληρης της Κρήτης και του νοτίου Αιγαίου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!

  • Να προχωρήσει η άμεση στελέχωση της κλινικής με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες των παιδιών σε όλα τα επίπεδα και η ασφαλής εφημέρευση της κλινικής σε καθημερινή βάση.
  • Να υπάρξει πλήρης και σαφής αναδιοργάνωση των υγειονομικών υπηρεσιών της 7ης ΥΠΕ με βάση τις πραγματικές ανάγκες για σύγχρονη Υγεία-Πρόνοια και να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό το ταχύτερο δυνατό».

Σχόλια