Ηράκλειο

Πλούσια... «σοδειά» με 4 χασισοφυτείες σε χωριά του Μαλεβιζίου

Δεν προλάβαιναν να ξεριζώνουν δενδρύλλια οι αστυνομικοί

Νέα «σοδειά» την Πέμπτη για την αστυνομία αφού εντοπίστηκαν 4 φυτείες σε διαφορετικές περιοχές του Ηρακλείου .Συγκεκριμένα πρόκειται για 441 συνολικά δενδρύλλια κάνναβης που εκριζώθηκαν σε Μάραθο, Καμαριώτη και Γωνιές Μαλεβιζίου.

Μάλιστα τα δενδρύλλια ήταν ύψους 1,5 μέτρου ενώ μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης οι δράστες ήταν ασύλληπτοι.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της αστυνομίας:

Ολοκληρώθηκε σήμερα (04.07.2019) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τέσσερις φυτείες και κατασχέθηκαν συνολικά τετρακόσια σαράντα ένα (441) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή του παραπάνω Δήμου.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Ηρακλείου και με την εναέρια συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν σε τέσσερις διαφορετικές αγροτικές και ορεινές περιοχές, του παραπάνω Δήμου τέσσερις (4) φυτείες, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους τετρακόσια σαράντα ένα (441) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.

 

 

Σχόλια